Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” vă invită la evenimentul de lansare al publicației „Buletin de răscoală #4” la Casa cu Lei (str. Nicolae Titulescu nr. 8, Bistrița) marți, 12 septembrie 2023, de la ora 20:30.

Buletinul de răscoală reprezintă o publicație adiacentă proiectului „Continuous Studio VI: utopia, merită” și are scopul de a informa publicul local și național asupra acțiunilor realizate la Bistrița în perioada iunie – octombrie 2023. Materialul reprezintă o creație a echipei utopice (Dumitru Gorzo, Lina Țărmure, Răzvan Năstase, Miruna Vlad) și redă dinamica de lucru specifică acesteia, coagulată în timpul și spațiul bistrițean. Numărul de față debutează cu un text semnat de Horațiu Lipot, reprezentând primul efect al Rezidenței Utopice de Scris. Rezidența este un demers închegat în cinstea proiectului amintit ulterior, cu scopul acumulării perspectivelor polifonice provenite din multiple ramuri ale domeniului cultural, concentrate asupra intervențiilor programului artistic menționat anterior din Bistrița. Multiplele colaborări, demonstrate de-a lungul numerelor publicației vor contura, în final, catalogul proiectului „Continuous Studio VI: utopia, merită”.

Apărut ca un răspuns la nevoia de a-i întâlni pe ceilalți și, mai ales, pe cei care nu sunt familiarizați cu atelierele artiștilor, „Continuous Studio” este un demers inițiat de artist în 2019, la New York, și reprezintă o metodă de lucru deschisă și colaborativă, desfășurată într-un spațiu ce devine atelier temporar odată cu instalarea artistului în acel loc. Proiectul are scopul de a crea o platformă de întâlnire între public și atelierul migrator al artistului, procesul de lucru petrecându-se cu ușile deschise, creându-se, astfel, contexte pentru generarea micro-comunităților. Numele demersului indică o ipoteză de lucru a lui Gorzo, aceea că munca pe care o desfășurăm ne definește și este fără sfârșit.

Horațiu Lipot este curator, manager cultural și critic de artă. Colaborează din anul 2021 cu spații din scena off sau on din București și centrele locale, în calitate de curator independent. A fost director artistic al galeriei IOMO în anul 2021 și al spațiului Atelier 35 în perioada 2019 – 2021. Anterior, între anii 2017 – 2019 a coordonat programul expozițional al Witte Gallery din Ulft, Olanda. Publică recenzii și articole despre scena artistică actuală în publicații ca Revista Arta, Observator Cultural și în alte reviste de profil sau publicații care însoțesc concepte expoziționale, personale sau colaborative.

Dumitru Gorzo este absolvent al secției de pictură din cadrul Universității Naționale de Arte din București. Este co-fondator al grupului Rostopasca. Mediile predilecte de lucru acoperă forme de expresie vizuală de la pictură la performace, trecând prin sculptură, instalație, artă de stradă etc. Trăiește și lucrează la București și New York.

Sponsor: Crama Jelna

Design grafic: Răzvan Năstase

Asistent producție: Miruna Vlad