Festivalul Antante Buzău pregătește cea de-a treia ediție, care se va desfășura între 27- 28 mai, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, unde publicul tânăr buzoian este așteptat cu spectacole de teatru, circ, magie, artă stradală, concerte și multe alte surprize. Evenimentul se adresează familiilor cu copii, iar accesul este gratuit.

Primăria Municipiului Buzău, prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, organizează ediția a treia a Festivalului Antante Buzău, un eveniment cultural de amploare, care transformă centrul orașului Buzău într-un loc vibrant al bucuriei și al expresiei artistice.

Ediția din acest an urmărește conceptul de intervenție prin cultură, având ca scop promovarea valorilor culturale și artistice într-un mod accesibil și interactiv. Organizatorii își propun să reunească publicul de toate vârstele într-un cadru prietenos și festiv, oferindu-le momente artistice de neuitat și posibilitatea de a socializa și de a se împrieteni.

„Ideea unui festival pentru copii în Buzău am tot avut-o de mulți ani. Participând la toate festivalurile de gen din țară, mi-am imaginat cum ar fi să fie unul chiar în Buzău. Apoi mi-am dat seama că este o necesitate și că trebuie să creăm și noi un festival dedicat publicului tânăr, care să satisfacă nevoile educaționale și culturale. Așa a luat naștere Antante, cu ajutorul unor oameni care au  crezut în acest proiect și care l-au văzut prioritar. Antante este un festival dedicat publicului tânăr tocmai pentru că se adresează tuturor copiilor chiar, și celor mari, pentru că #antante este despre copilărie, bucurie și  comunitate”, declară Ștefan Craiu, directorul festivalului.

Programul festivalului propune o selecție variată de spectacole de teatru, circ contemporan, numere de magie, artă stradală, concerte și o atmosferă efervescentă.

Printre artiștii invitați anul acesta se numără:

Iuliana Beregoi este o tânără artistă cunoscută în rândul adolescenților, cu o uriașă comunitate de peste 1 milion de urmăritori pe rețelele de socializare. Iuliana a reușit să cucerească inimile tinerilor și să se impună ca unul dintre cei mai apreciați artiști ai generației sale.

Mauro Wolynski este un artist stradal cu o carieră impresionantă, având participări în festivaluri de gen în peste 38 de țări din întreaga lume. Este pentru prima oară când se află în România, cu ocazia Festivalului Antante Buzău.

MagiTOT este unul dintre cei mai cunoscuți magicieni din România, cunoscut pentru prestațiile sale captivante. MagiTot va fascina publicul de toate vârstele și îi va transporta într-o lume magică și plină de surprize.

Barbarossa Samba Group este una dintre cele mai cunoscute formații de toboșari din România, cu o prezență impresionantă în festivalurile din întreaga lume. Ritmurile lor energice și dansul lor captivant vor crea o atmosferă de sărbătoare și vor încânta publicul prin energia și pasiunea pe care o transmit.

Mai multe informații despre festival se regăsesc pe pagina de Facebook și pe Instagram.

*

PROGRAM:

SÂMBĂTĂ, 27 MAI

10:00 DESCHIDEREA OFICIALĂ

Parada artiștilor, artificii, picioroange, parada toboșarilor,

circ contemporan.

10:30 Ștefan Florescu – spectacol stradal

11:00 Concert Happy Kids

12:00 Apolodor – spectacol de teatru

13:00 The Great Wolynski – spectacol stradal

14:00-15:00 Ora de relaxare

15:00 Ștefan Florescu – spectacol stradal

15:30 Parada piciorongarilor

16:00 Ora de joacă by Andreea Lucaci

17:00 Ștefan Florescu – spectacol stradal

17:30 Parada piciorongarilor

18:00 Barbarossa Samba Group – spectacol stradal

18:30 The Great Wolynski – spectacol stradal

19:30 MagiTOT –Spectacol de magie

DUMINICĂ, 28 MAI

10:00 Mike school of dance

11:00 ONTIMO- circ contemporan stradal

12:00 Impro.exe – spectacol de impro

13:00 Ștefan Florescu – spectacol stradal

13:30 ONTIMO- circ contemporan stradal

14:00-15:00 Ora de relaxare

15:00 Barbarossa Samba Group – spectacol stradal

15:30 The Great Wolynski – spectacol stradal

16:00 ONTIMO- circ contemporan stradal

17:00 Teo MagiCOOL – spectacol de magie

18:00 Iuliana Beregoi – concert

18:30 ONTIMO- circ contemporan stradal

19:30 The Great Wolynski – spectacol stradal

20:00 Barbarossa Samba Group – spectacol stradal

20:30 ONTIMO – spectacol de lumini