Vernisajul expoziţiei de fotografie ”România Civilă. Spirit și expresie” la Galeria de Artă  SENSO

 

Vă invităm joi, 3 decembrie 2015, orele 18:00, la vernisajul expoziţiei de fotografie ”România Civilă. Spirit și expresie, un eveniment special care va avea loc la Galeria de Artă SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5, București).

Expoziția prezintă peste 60 de fotografii surprinse de Sebastian Marcel Oros în timpul evenimentelor ce s-au derulat in Piața Revolutiei după fatidica noapte din #colectiv și cele 23 de fotografii ale regretatei Teodora Maftei reunite sub titlul The London Unedited”, imagini pe care jurnalista le-a surprins la Londra, în vara anului 2015.

https://www.sensotv.ro/romania-civila/Romania-civila-6443/teodora-maftei-london-unedited

https://www.sensotv.ro/romania-civila/Romania-civila-6482/in-memoriam-teodora-maftei       

 

Toate reportajele video realizate de echipa Senso TV incluse în proiectul ”România Civilă” și  însoțite de impresionante fotografii se regăsesc aici:

https://www.sensotv.ro/romania-civila

 

Colaborator TONICA Grup și SENSO TV, Sebastian Marcel Oros este absolvent al cursurilor de fotografie de la City&Islington College din Londra și Casa de Cultură a Studenților București și are o experiență bogată în domeniu.​

Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de Oana Georgescu, coordonatoarea proiectului ”România Civilă”, realizator Senso TV și de Ioana Cosma, redactor șef la Sport.ro, colega și prietena Teodorei Maftei.

 

Cu această ocazie se va lansa și albumul ”România Civilă” – o ediție de colecție ce va cuprinde toate fotografiile expuse pe simezele Galeriei SENSO.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 3 decembrie  –  9 decembrie 2015, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta și duminica între orele 12.00 -18.00.

Inițiativa de a demara proiectul social ”România Civilă” s-a conturat cu mult înainte de momentul#colectiv – tragedia revoltătoare şi nedreaptă care ne-a marcat pe toţi şi pe care nu trebuie să o uităm vreodată! Această expoziție reprezintă un omagiu adus societății civile, spiritului și idealurilor tuturor celor care nu se lasă și nu ne lasă să uităm.

Despre proiectul ”România Civilă

Atunci când am demarat alături de colegii mei proiectul intitulat <<România Civilă>> simțeam, doream și știam că trebuie să ne mobilizăm cât mai bine. Vroiam să ne implicăm, să încercăm să facem cunoscută fiecare acțiune și inițiativă care se succedea cu repeziciune, să luăm pulsul Pieței Universității și să fim parte din spiritul  tinerilor, dar și al acelora care aveau vârsta părinților și chiar a bunicilor lor, să reflectăm cât mai multe evenimente cultural-artistice și manifestări dedicate tragediei#colectiv. Toate, deși atât de diferite, aveau ca scop, mai ales atunci, ajutorarea victimelor. Și am reușit! Dar am realizat foarte repede că acest proiect este și va fi unul fără granițe, neîncadrat în timp și în spațiu, dar dedicat societății civile de aici și de pretutindeni. Pentru că românii au reacționat în același spirit și la două săptămâni de la tragedia #colectivdupă atentatele de la Paris. Când am fost cu echipa Senso TV la ceremonia organizată la Ambasada Franței în memoria victimelor, am observat același spirit și aceeași expresie… Așa s-au născut reportaje – document pentru Televiziunea Online Senso TV, dar și fotografii memorabile ce aparțin colegului nostru Sebastian Marcel Oros (…)” –Oana Georgescu, coordonator proiect România Civilă”, realizator Senso TV.

Vernisajul expoziției de fotografie din 3 decembrie 2015 urmează altor evenimente cultural-artistice găzduite de la începutul anului de Galeria SENSO. Remarcăm succesul expoziţiilor de pictură şi grafică”Arborele vieții” – Alma Redlinger, al celei de sculptură și grafică „Formă şi Expresie” – Cristian Pentelescu și Ana Zoe Pop, al expoziţiilor de pictură Zamfir Dumitrescu şi Ion Anghel, alExpoziţiei Internaţionale de Artă Feminină Contemporană „Poduri Europene (ediţia a XIII-a), al expoziţiilor de pictură Oana Martia Cajal Just Imagine), Ana Ruxandra Ilfoveanu și Ion Lazăr.

Program Galeria de Artă SENSO:

Zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12.00 – 18.00.

 

Oana Georgescu

Coordonator Proiect ROMÂNIA CIVILĂ

realizator & PR Senso TV

Email: [email protected]

www.sensotv.ro

 

Teodora Marin

Coordonator Comunicare

Galeria de Artă SENSO

e-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/pages/Galeria-Senso/656699487722691

Afis_ROMANIA CIVILA Expozitie de fotografie