DRAGOȘ BURLACU

Panoramic

În perioada 5 mai – 22 iunie, Galeria de artă DANA invită publicul iubitor de artă la expoziția „Panoramic”  semnată de artistul DRAGOȘ BURLACU.

„Dragoș Burlacu reconstruiește imaginea nu prin replicare și nu pentru a submina capacitatea de înțelegere a privitorului. Procesul de augmentare a sensului este cel ce primează și tocmai de aceea fiecare lucrare a sa acționează prin dilatarea momentului surprins, a conștiinței asupra celor reprezentate, creând un nou spațiu și un alt timp, în care imaginea se desparte de propria-și memorie, de propria experiență ca obiect.

Panoramic arată că nu există o singură poveste, nici un punct de vedere unic în descifrarea unei narațiuni, lucrările lui Dragoș Burlacu propunând o continuitate temporală cu integrare conceptual-narativă a dialogului dintre memorie și capacitatea retinei de a percepe reconfigurarea realității.” (Maria Bilașevschi)

Dragoș Burlacu (n.1978) a studiat pictura și masterul în cadrul Universității Naționale de Arte, București (2008). În 2013 a fost nominalizat la premiul european Internațional Strabag Art Award. Din 2002 expune cu regularitate în țară și în străinătate. Menționăm Bienala de Artă de la Moscova, Bienala de Artă de la Liverpool, expoziții colective în Stutgart, Padova, Paris, Londra, Bruxelles și Tel Aviv. Rezidențe de artă la Tescani România și Destelheide, Belgia. Lucrările sale se află în colecții particulare din România, Franța, Germania, Italia, Rusia. A colaborat cu Galeria Nasui (Ro), Point Contemporary (Ro), Perlini Arte (It), în prezent artistul este reprezentat de CoBA – Londra, galerie cu focus pe arta est europeană. A participat la târguri de artă incluzând Art Verona (2011), Art Copenhagen (2013) și Art Safari București (2015/16). Lucrările sale au fost publicate în diferite publicații locale și internaționale.

Deschidere: vineri, 5 mai, ora 18.00, str. Prof. Petru Cujbă nr. 17, Iași

Curatori: Smaranda Bostan și Maria Bilașevschi.