Muzeul Național Cotroceni lansează astăzi, 27 martie 2023, înscrierile la cea de-a patra ediție a concursului Cotroceni Creativ Junior, un eveniment dedicat tinerilor liceeni, care anul acesta are ca temă creația video. Competiția urmărește să valorifice elementele de patrimoniu ale muzeului într-o manieră inedită, să susțină creativitatea tinerilor, dar și să contribuie la dezvoltarea unor noi instrumente de promovare a patrimoniului.

În cadrul acestei ediții a Cotroceni Creativ Junior, publicul tânăr este invitat să realizeze materiale video scurte, tip Reel, cu o durată de maximum 90 de secunde, cu ajutorul cărora să pună în valoare elemente ale patrimoniului material și imaterial ale Muzeului Național Cotroceni.

Sursele de inspirație puse la dispoziție de Muzeul Național Cotroceni cuprind interioarele palatului, obiecte de patrimoniu, lucrări de artă plastică, fotografii de epocă, precum și materiale informative despre membrii familiei regale sau alte figuri istorice care au influențat destinul ansamblului. Lucrările pot conține material video, fotografic, audio și pot avea diverse efecte și elemente grafice.

Materialele înscrise la concurs vor fi vizionate de un juriu format din 4 membri, persoane relevante pentru domeniul filmului și al conținutului social media: Ines Stana, creator de conținut pe platformele Tik Tok, Instagram și Youtube; Elena Borcea, regizor și trainer în domeniul filmului;
Ana-Maria Ludatșer, director general al Muzeului Naţional Cotroceni și Corina Moșescu, coordonator proiect.

Juriul va selecta 10 lucrări câștigătoare, care vor fi anunțate pe 1 iunie 2023, fiecare fiind premiată cu 400 de lei. Videoclipurile alese vor fi încărcate pe pagina de Instagram a MNC, pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului. De asemenea, acestea vor fi reunite într-o expoziție video disponibilă pe pagina web a MNC, dar și în spațiile muzeului.

Calendarul, brieful și regulamentul, precum și toate detaliile concursului se găsesc pe pagina www.muzeulcotroceni.ro, la secțiunea PROIECTE EDUCAȚIONALE/COTROCENI CREATIV JUNIOR.

Parteneri media: TVR, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Agerpres, HYP TV, Trinitas, Modernism, presadeazi.ro, Ordinea Zilei, PropagArta, București Business.