Tu ce preferi, să primești sau să dăruiești?

Știi să primești cu burie? Dar să dăruiești?

Între a primi și a dărui există un schimb magnetic de energie, ambele pot genera în noi bucurie imensă. Sufletul este foarte fericit atunci când este darnic, dar și copilul din noi se trezește și se bucură tare atunci când primește un cadou, o surpriză neașteptată.

Cum ar fi oare dacă am aduce în armonie copilul interior cu esența divină a sufletului nostru? În fond, aceasta este iubire și dărnicie și este capabilă atât să primească, precum și să dăruiască și să se reinventeze la infinit.

Tot ceea ce este se transformă într-un schimb continuu între noi și mediul care ne înconjoară, într-o perfectă interdependență și armonie.

Pentru a ne stimula dărnicia și capacitatea de a primi cu inima deschisă, vă invităm în cadrul proiectului Fluid la Primești și Dăruiești. O întâlnire în comunitate alături de Livia Mateiaș, la Podul de Poveste, vineri, 17 februarie în intervalul 15.30 – 18.00.

Așteptăm alături de noi atât comunitatea Croșetăm Povești și Poduri, cât și oameni care se simt buni și darnici. Vă invităm la un schimb social de obiecte uzate. Fiecare participant să aducă măcar un obiect pe care l-a folosit și pe care dorește să-l dăruiască pentru a inspira și altor oameni bucurie.

Prin participarea la această întâlnire vei oferi unei persoane necunoascute un cadou care are o semnificație pentru tine și totodată vei primi de la o persoană necunoscută un alt cadou cu o semnificație pentru aceasta.

Activitatea Primești și Dăruiești își propune să stimuleze în noi și dimensiunea ecologică, de conștientizare a faptului că nu avem nevoie întotdeauna de lucruri noi pentru a fi fericiți. Își propune totodată și o analiză introspectivă a lucrurilor pe care le deținem și de care putem chiar să ne lipsim. Spre exemplu, odată ce am citit o carte putem să o dăruim mai departe, nu are rost să o ținem să colecteze praful în bibliotecă. Sigur, exemplele pot continua…

Este o provocare la un trai sustenabil, la alegeri conștiente, o invitație la o economie circulară, bazată pe colaborare, schimb și susținere în comunitate.

Și pentru că odată cu acest eveniment, prin proiectul Fluid, celebrăm deschiderea oficială a evenimentelor legate de Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, care se desfășoară sub semnul lumini, artista Livia Mateiaș pregătește pentru voi 50 de mici sfere pictate, create din hârtie reciclată, care devin un simbol solar. Prin dăruirea acestora transmitem lumina mai departe și o lăsăm să strălucească în lume. Așadar, primele 50 de persoane care vor participa în cadrul evenimentului vor primi un mic soare de buzunar, creat de Livia Mateiaș.

Vă așteptăm cu drag, cu inima deschisă și cu multă dărnicie.

Primești și Dăruiești este parte din Fluid, proiect organizat de artouching și platforma DIGITAL:CANVAS\ în colaborare cu Marginal. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Opening+, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

artouching (www.artouching.com) este un studio de artă și design din Timișoara, de tip artist run space, creat de Livia Mateiaș și Marius Jurca. Are ca obiectiv crearea de experiențe Heartouching, mai exact experiențe care să atingă sufletul participanților. Folosim arta și designul ca forme de expresie pentru a aduce valoare oamenilor, produselor și societății.

DIGITAL:CANVAS\ este un spatiu alternativ, dezvoltat în cadrul studioului artouching. Găzduiește evenimente de tip one day show – expoziții solo, expoziții de grup, artist talk-uri, workshop-uri sau performace-uri audio-vizuale în care arta, tehnologia și știința se întrepătrund într-un mod inedit.

Marginal (www.marginal.ro) este o organizație non-profit din București, care funcționează ca o platformă transdisciplinară pentru susținerea, promovarea și extinderea rețelelor de colaborare între artiști și agenți din alte domenii, cu accent pe științe umaniste și cu implicații din zona științei și tehnologiei în structurile social-culturale contemporane.

Parteneri:
Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara; UNArte – Universitatea Națională de Arte București, Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara

Parteneri Media:
Ornella Studio Design, Vivo Media, Propagarta, Radio România Cultural, Tvr Timișoara, Radio Timișoara

Links:

Instagram: @fluid_bydigitalcanvas                                                                                           

Facebook: www.facebook.com/fluidbydigitalcanvas/

https://fluidbydigitalcanvas.tumblr.com/

Eveniment:

https://fb.me/e/3jbPtYQq0