LUNA SCULPTORILOR ROMÂNI, cel mai important eveniment dedicat sculpturii din România, își deschide porțile la Iași, în perioada 19 Februarie- 19 Martie, pentru a celebra 147 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși, reunind, în cadrul celor 11 expoziții solo și colective peste 185 de sculpturi, 51 dintre ele fiind prevăzute pentru a fi amplasate în aer liber.

Publicul ieșean va beneficia, astfel, timp de o lună, de estetica artei contemporane, ce se va lăsa descoperită și pe arterele pietonale ale orașului, în proiect anunțându-și prezența 54 de autori din Arad, Timișoara, Cluj, Sângiorz, Alba -Iulia, București, Constanța, Iași și Chișinău, alături de invitați speciali din diverse domenii ale culturii.

Evenimentul este organizat de Ateneul Național din Iași , cu sprijinul Primăriei Iași, având ca parteneri principali UAPR , Complexul Muzeal Național Moldova – Palatul Culturii/ Muzeul Unirii, Muzeul Național de Artă Constanța,  UNAGE, UAIC, Casa de Cultură a Municipiului Iași M. Ursachi, Galeria Aparte, Galeria Arteast , Galeria Dana, Arcada Central Art Space, Galeria Pallady, Galeria Tonitza, Galeria Drossu, TVR Iași, Bindu, Grand Hotel Traian,  Artmark, Palas

Iubitorii de artă sunt așteptați  în locațiile partenere, cât și în arealul destinat evenimentului (Grădina Palas, Esplanada Palatului Culturii, str. Ștefan cel Mare, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Casa Universitarilor, Parc Copou), pentru a admira opere de artă unice, în cadrul a ceea ce se dorește a fi o radiografie a sculpturii moderne și contemporane românești.