Asociația Culturală ARTAR vă invită în perioada 4 – 30 ianuarie 2023 să vizitați expoziția de grafică și pictură intitulată “Vacanțe, amintiri…” a artistei Violeta Carp ce va fi găzduită la Biblioteca Metropolitană “Mihail Sadoveanu” din București.

Vernisajul va avea loc vineri, 20 ianuarie, ora14.  În deschidere vor lua cuvântul criticii de artă Roxana Bărbulescu și Alexandra Crăciun. Va așteptăm cu drag!

“Călătoriile au darul de a ne îmbogăți imaginarul și de a ne încărca sufletul cu senzații noi, de fiecare dată diferite. Regăsim în lucrările de grafică și pictură ale Violetei Carp din această expoziție o rememorare a impresiilor sale de călătorie pe care le-a trecut prin propriul filtru sentimental și le-a redat într-o manieră delicată, dar plină de vigoare. Prin grafismul desenului, punctat de laviuri discrete de culoare, artista a căutat o relativă detașare de imaginea realistă din care a extras esențialul, recognoscibilul, lucrările sale devenind astfel adevărate ecrane ale memoriei.”

Roxana Bărbulescu – critic de artă

“Călătorind surprinzi imaginile uimitoare ale unor locuri altfel înveșmântate cu micul aparat fotografic. Ți le reamintești apoi, filtrate printre alte gânduri și prin dansul pensulei și a culorilor le pui pe hârtie și le aduni într-o carte.”

Violeta Carp – artist vizual

VIOLETA CARP (17 februarie 1956, București)
Absolventă în anul 1981 a Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, București, secția Artă Monumentală – Restaurare, clasa prof. Petre Achițenie și prof. Ion Grigore
– lucrare de diplomă –Triptic – Muzeul de Istorie și Arheologie, Constanța

Membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția pictură, București

CARP Violeta

Adresa: Strada Tache Ionescu nr.4, Bucuresti

Program de vizitare: Luni: 9-16, Marți – Vineri 9-19, Sâmbătă: 9 – 13