CATINCA MALAIMARE
Emergency Ex

Light, Sound and Video Installation

Screening and Discussion with Artist:
FRI. DEC 16. 2022 | 7PM

Galeria Catinca Tabacaru, Calea Giulești 14, etaj 3, Bucharest

Galeria Catinca Tabacaru prezintă Emergency Ex (2022), un film de Catinca Malaimare în care artista prezintă o întâlnire intimă între corpuri umane și mașinării. Într-o coregrafie de mișcare, sunet și lume, organisme umane și non-umane devin parteneri egali în crearea unui mediu senzual și atipic. Sugerând o codependență nu numai tehnică dar și activă între noi și ecrane, Emergence Ex evocă un viitor proxim în care diferența dintre față și interfață a devenit imperceptibilă. Filmul este însoțit de un text scris de Pitta Areola-Burns și Elliot Burns ce servește ca un ghid al instalației, eșuând intenționat în explicarea acesteia. 

Proiecția filmului Emergency Ex va fi urmată de un dialog între artista Catinca Malaimare și galerista Catinca Tăbăcaru.

Catinca Malaimare trăiește și lucrează în Londra. A absolvit studiile postuniversitare la Royal Academy of Arts, Londra, în 2022. Performând alături de tehnologii antropomorfizate, Malaimare creează coregrafii ce manifestă relația noastră intimă cu instrumente fotografice și ecranele pe care acestea ne proiectează înfățișarea.