În perioada 1-7 august 2011, în comuna Cenei din judetul Timiş, Asociaţia ARTDENDUM organizează un workshop de pictură murală ce constă în intervenţii artistice pe faţadele unor clădiri. Acţiunea face parte din Zona Liberă pentru Artă, proiect de dimensiune transfrontalieră care urmăreşte să reinventeze spaţiile inerte, fără identitate, prin activităţi artistice. Mai mult decât atât, actiunile asociatiei urmăresc crearea unei zone deschise de exprimare pentru artiştii implicaţi. Demersurile acestui proiect sunt în mod direct legate de o serie de spaţii situate pe malurile Canalului Bega în Timişoara şi a Râului Bega Veche în dreptul localităţilor Sînmihaiu Român, Cenei, Torak şi Zrenjanin (în Serbia), în vederea valorificarii lor sub aspect cultural-artistic.

Conceptul care stă la baza acestui workshop de pictură murală se fundamentează pe coordonatele dialogului dintre identităţi, pe dezvoltarea unei înţelegeri mai profunde a acestui spaţiu istoric comun, a specificului autentic al zonei.

Asociaţia ARTDENDUM îşi propune ca prin prezenţa în satele defavorizate social să asigure o bună diseminare a informaţiilor culturale şi să ofere şanse egale localnicilor de a comunica cu artiştii şi de a lua parte necondiţionat la acţiunile artistice desfăşurate în cadrul comunităţii din care aceştia fac parte. Workshop-ul îşi propune să confere artei rolul de mediator social, având ca scop schimbarea atitudinilor, mentalităţilor şi a comportamentelor negative.