Pasajul dintre milenii, absorbit la vârste mature sau în efervescența tinereții, în tumultul transformărilor digitale și acomodarea la multiverse, existențele individuale post industriale, post consumeriste, precursoare ale noii dimensiuni umane, salvate, sau la un pas de pierzanie.

Mai mult de treizeci de artiști, membri ai comunității din combinat, au decis să își mărturisească apartenența la o colectivitate creativă care a fost și încă este parte din pasajul dintre milenii, purtător și promotor al unei transformări accelerate a viețuirii.

Unii au trăit anii tinereții în constrângerile societății totalitare, au căutat și au găsit, fiecare, formule de evadare sau de persiflare a dogmei culturale din economia de comandă. Carierele lor s-au țesut decent, civilizat iar deceniile au așternut istorii de viață între energiile lor creatoare și efortul de acomodare la pasajul dinspre mileniul 2 spre 3.

Cei mai tineri, născuți suficient de recent, pentru a descoperi și deprinde numai libertatea de exprimare neo-liberală, post industrială, tratează existența în tiparele erei digitale, într-o goană infinită spre beneficiile inteligenței artificiale, în dezbaterea etică a exploatării robotizării și consensului global pentru eliberarea indivizilor de muncile repetitive.

Mărturiile caleidoscopice ale unor spirite profund diferite însă animate de aceleași arderi creatoare, indiferent de modul de exprimare sau relaționarea cu imediatul, individual, social, economic, marchează pasajul, direct sau subliminal, se oferă pentru experiențe personale, secvențe de meditație sau momente de răgaz înspre satisfacțiile individuale.

Pasajul dintre mileniile 2 și 3 este subiectul descifrării, vizuală, diversă, expresia unei comunități învingătoare, vie și polimorfă.

Artiști / Artists:

Ciprian Ariciu
Vlad Basarab
Alin Carpen
Alexandru Căzănaru
Dinu Câmpeanu
Titi Ceară
Valentin Duicu
Dan Gavriș
Cătălin Geană
Bogdan Hojbotă
Eugen Ilina
Ovidiu Ionescu
Jorge Mafu
Andrei Marina
Alexandru Mărginean
Ioan Medruț
Emil Mika
Cristian Pentelescu
Daniel Petria
Ana Zoe Pop
Alexandru Ranga
Anton Rațiu
Mircea Roman
Ana Rus
Vasile Soponariu
Grațiela Stoian
Luca Stoian
Nicolae Stoian
Teodor Ștefan
George Tănase
Irina Tănase
Florentina Voichi
Marian Zidaru
Victoria Zidaru