Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Galeria Casa Matei organizează în perioada 3 – 31 mai 2011 Competiţia de Proiecte Expoziţionale “Expo Maraton” adresată studenţilor Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca. La competiţie s-au înscris 33 de participanţi din care au fost selectaţi 18 pentru a-şi expune proiectul individual. Astfel, de două ori pe săptămână, câte două expoziţii se vor afla în competiţie, faţă în faţă, în cele două săli ale Galeriei Casa Matei.

Studenţii selecţionaţi pentru a participa la concursul “Expo Maraton” s-au remarcat prin modul în care şi-au elaborat proiectele şi au  mixat tehnica specifică secţiei la care studiază cu noile tendinţe din  arta contemporană. Expoziţiile vor începe de la ora 18:00 şi se vor desfăşura după următorul program:

3 MAI – Andrei Pirogov, “Desen” (Master grafică, an II) / Ioan Botiş, “Bucătăria” (Grafică, an II),

5 MAI – Alexandru Nicoară, “Atelier” (Pictură, an III) / George Crîngaşu, “101620” (Grafică, an II),

10 MAI – Adrian Ghiman, “Pacatul hartiei” (Grafică, an III) / Pavel Curagău, “Presiumbre”(Grafică, an II),

12 MAI – Anna Olenicenco, “Alteritatea secretă” (Grafică, an III) / Adrian Balcău, “Upside down” (Design, an III),

17 MAI – Andreea Anghel, “Damaged people” (Grafică, an II) / Iulia Boşcu, “Criza…criza de identitate” (Grafică, an II),

19 MAI – Ioana Iacob, “Fire” (Master pictură, an II) / Daniel Popescu, “RGB Network” (Foto-video, an II),

24 MAI – Claudiu Ghermăneanu, “Punct cu punct” (Pedagogia artei, an III) / Cristina Curcan, “All strings attached” (Master, Modă – Design vestimentar, an II),

26 MAI – Norbert Filep, “3,11metri la groapa cu nisip” (Grafică, an I) / Flaviu Rogojan, “Portal” (Foto-video, an  II),

30 MAI – Marta Palii, “Keep Quite” (Pictură, an III) / Roxana Flentea, “Realitate vs. Realităţi paralele” (Grafică, an I).

Aceşti expozanţi vor demonstra timp de o lună de zile faptul că Galeria Casa Matei este neîncăpătoare pentru arta contemporană de calitate şi publicul interesat de aceasta.

Eveniment inovator atât pentru universitatea noastră cât şi pentru scena artistică şi publicul larg din Cluj-Napoca, “Expo Maraton” propune un exerciţiu de vizibilitate pentru tinerii artişti. Considerăm că această primă ediţie a evenimentului este extrem de importantă pentru crearea unei dinamizări a spaţiului cultural din Cluj.

Scopul principal al manifestării este de a genera o platformă de lansare pentru tinerii artişti şi de a-i motiva pe aceştia în a crea un dialog cu publicul larg. Evenimentul se doreşte a fi mediatizat în cadrul UAD, în presa, radioul şi televiziunea locală, dar şi pe reţeaua de socializare Facebook. Trebuie să subliniem importanţa acestei manifestări, deoarece este vorba de singura competiţie de acest gen ce promovează arta, educaţia artistică şi învăţământul superior artistic din Cluj-Napoca.

Marele premiu al competiţiei va fi o vizită de documentare la Bienala Internaţională de Artă Contemporană de la Veneţia şi se va desemna pe baza voturilor publicului. De asemenea, sponsorul oficial al evenimentului, Banca Transilvania, oferă  două premii speciale.

Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca îşi asumă, dincolo de asigurarea unui învăţământ superior artistic performant, organizarea şi realizarea de evenimente şi proiecte artistice care promovează studenţii instituţiei, venind în întâmpinarea nevoilor şi aşteptărilor comunităţii căreia aceştia ca şi artişti i se adresează.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale şi Proiecte Culturale

Tel: 0264/595.021

Fax: 0264/592.890

E-mail: [email protected]