Nocturnalii indoor 2022 continuă cu ”TOTALITATEA FORME…LOR”:  ARThitectură, DESIGN, SCENOgrafie, Etnosculptură, într-o expoziție semi/retrospectivă M.C.Donici, în Galeria Subterană a Casei Artelor (Timișoara, str. A. Pacha nr. 8).

Vernisajul va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 18:00.

Preocuparea pentru forme clare, unitare, aproape pure, constituie o preocupare continuă, obsesivă. Lumea imaginată de arhitecți, designeri, artiști ai formelor, poate fi aproape ideală, trans…formală”, argumentează artistul vizual Mihai Donici.

Flautistul Vlad A. Colar va însoți vernisajul cu un recital de piese clasice și contemporane.

Expoziția va fi deschisă până 16 decembrie 2022 și  include o serie de evenimente adiacente, un spectacol de teatru inspirat de Jurnalul unui Geniu de Salvador Dali și interpretat de actorul Levente Kocsárdi în ultima zi a expoziției, tururi ghidate.

”TOTALITATEA FORME…LOR” este cea de-a doua expoziție a artistului Mihai Donici în Casa Artelor, după ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo”, în 2014, la Galeria Pygmalion. Lucrări ale sale de etnosculptură se află în galerii și în colecții particulare din țară și din străinătate. Arhitect, designer, scenograf, etnosculptor, Mihai Donici este autorul a peste 100 de proiecte de arhitectură. Printre proiectele sale de arhitectură, se află Biserica Martirilor din Popești-Leordeni, ridicată deasupra canalului în care a fost aruncată cenușa martirilor Revoluției din 1989. A lansat conceptul de etnosculptură în anul 2012, prin expoziția Înainte de Brâncuși, la Galeria Triade și Muzeul de Artă Târgu Jiu. A creat peste 10 scenografii la spectacole de teatru instituțional și independent. A realizat designul a zeci de piese de mobilier și  a automobilului Dacia 500 Maxi, produs la Timișoara.

”TOTALITATEA FORME…LOR” este o expoziție a Asociației Culturale Arte-Factum, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, în cadrul Nocturnaliilor 2022. Stagiunea independentă Nocturnalii indoor 2022 este un proiect cultural cofinanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.