Vă invităm să luați parte la vernisajul expoziției de grafică intitulată Ruminations & Reflections, o serie de mezzotinte semnate de Chris Nowicki, profesor la Academia de Artă din Wroclaw, Departamentul grafică. 
 
Evenimentul va avea loc la Galeria Casa Matei, mâine 11 octombrie 2022, cu începere de la ora 17.00. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 16 octombrie 2022, între orele 10.00-16.00. 
 
Referindu-se la lucrările sale, Chris Nowicki spune că: “Folosesc tehnica mezzotintei de peste 25 de ani. Este tehnica mea preferată. Este o mare consumatoare de timp, însă și răsplata este pe măsură – o imagine excepțională prin calitățile sale tonale și prin bogăția negrului. Acest negru bogat și profund nu poate fi obținut cu nici o altă tehnică tradițională. Imaginile provin din interiorul meu. Ele apar fie ca o idee fulgerătoare, fie pe parcursul unei perioade de timp. Lucrând cu serii de printuri, sunt capabil să dezvolt o idee până la realizarea ei maximă. Natura cronofagă a tehnicii mezzotintei îmi permite să am răgaz și pentru contemplare și inovație în timpul lucrului.Gravurile din această expoziție includ un triptic mezzotinta de mari dimensiuni intitulat Chei și două serii de mezzotinte, una de șase imagini cu măști, iar cea de-a doua cu portrete vegetale. Tripticul a fost finalizat în 2016, seria de Măști în 2020, iar seria Portretelor vegetale este încă în curs de realizare. Acestea sunt cele mai recente lucrări ale mele”.