Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi și Iulius Mall Iași propune publicului o inedită expoziție de pictură, semnată de artistul ieșean Lucian Țicău.

Proiectul expozițional „Zbor în culori este o invitație de a pătrunde în universul pictural al artistului, plasticianul dezvăluind o dorință de perfecționarea permanentă, de a face o artă de bună calitate și care îndeplinește sarcina cea mai înaltă, de a atinge sfera comună artei cu filozofia ei.

Simbol arhetipal al elevaţiei, al năzuinţei de ridicare spre valorile absolute ale cerului şi metaforă constantă şi universală a sufletului, artistul interpretează tematica păsărilor, punând accent pe frumusețea remarcabilă a coloritului si grandoarea penajului, lungimea gâtului, detaliile trăsăturilor capului și grația corpului.

Simbolistic, păsările reprezintă în primul rând libertatea, speranța, fertilitatea si reînnoirea vietii. Surprinse în mai multe ipostaze, păsările lui Lucian Țicău fac trimitere către lumină, viață, grație și puritate, ele fiind asociate cu zeități solare binevoitoare, identificate fiind cu dorința de a fi uniți cu divinul, datorită capacității de a se ridica până la cer.

Expoziția este  deschisă  până pe data de 30 octombrie 2022 și poate fi vizitată zilnic la Iulius Mall Iași, etaj 2, între orele 10.00 – 22.00. Intrarea liberă!

Vă așteptăm cu drag!

Coordonator de eveniment, profesor Carmen Sîrbu