SPATII IN ASTEPTARE II.
Timisoara, 1-15 sept. 2013
http://waiting-spaces.simultan.org


APEL PENTRU PROIECTE IN SPATIUL PUBLIC
– data limita: 20 iulie 2013

Asteptam propuneri de interventii artistice care pot lua forme diverse precum: instalatie, afis, stencil, grafitty, mobilier urban, video, performance, etc.
Lucrarile vor fi prezentate in spatii publice din Timisoara , cum ar fi strazi, piete, terenuri virane, vitrine etc. in perioada 1- 10 septembrie 2013.
Artisti sau grupuri pot aplica cu maximum 2 proiecte pe pers./grup.

Aplicatiile trebuie sa contina:
– conceptul si descrierea lucrarii
(text si daca e necesar – fotografii, schite, dimensiuni, etc),
– lista materialelor necesare, o estimare de buget
(care nu va depasi suma de 1000 lei),
– o estimare a timpului necesar productiei,
– scurt bio+CV al artistului/tei,
– date de contact (nume, email, telefon, website, adresapostala)

Aplicatiile se trimit pe adresa: [email protected]
– data limita pentru trimiterea aplicatiilor: 20 iulie 2013

Productia lucrarii, drumul, cazarea, diurna si onorariul artistului/ei vor fi suportate de organizatori.
Este posibila organizarea unei calatorii de documentare la Timisoara , de 2-3 zile, daca proiectul o necesita.

ISTORIC/CONCEPT

In 2012, Asociatia Simultan si grupul h,arta au conceptualizat un proiect intitulat Spatii in asteptare, proiect care a constat in vizitarea si documentarea unor locatii post-industriale din Timisoara , locatii care au functionat ca fundal pentru realizarea unor filme video, ca sugestii, ca un context istoric, ca metafore pentru reflecţii asupra prezentului. O parte importanta a proiectului a constat in incercarea de a afla detalii despre istoria acestor spatii de un modernism eşuat.

In urma acestui proiect, care a constat mai ales in observarea si analizarea unor situatii asupra carora interventia e deja imposibila, a unor spatii care au fost deja pierdute din ceea ce e comun, intrebarile care au ramas s-au referit la limitarile si potentialul pe care il are arta, la responsabilitatile pe care le avem noi ca artisti/te.

In continuarea proiectului am fi interesati/te ca dincolo de observatie si analiza sa cautam unde sunt posibilitatile de actiune. In ultima perioada,nu doar spatiul public ca spatiu fizic e din ce in ce mai restrans (atata vreme cat spatiile pentru o viata publica sunt din ce in ce mai mult spatiile private), dar si ideile despre ce inseamna comun, despre ce inseamna responsabilitatea si solidaritatea sociala sunt din ce in ce mai mult colonizate de retorica neoliberala a crizei.

Prin intermediul unei serii de interventii artistice in spatiul public (instalatii, afisaj, proiectii video, performance-uri, etc) si prin

intermediul unor serii de prezentari, mese rotunde si discutii, am vrea sa aducem in atentia publica subiecte precum pericolul unor discursuri nationaliste, rasiste si sexiste din ce in ce mai vocale si mai acceptate de mainstream si posibilitatile de a contracara aceste discursuri. De asemenea am dori sa facem vizibile subiecte precum continua restrangere a ceea ce este posibil in spatiul public cat si posibilitatile de a lua inapoi un spatiu public care devine din ce in ce mai stramt si mai sufocant.

contact:
[email protected]
http://waiting-spaces.simultan.org


Proiect coordonat de Asociatia Simultan in colaborare cu Grupul H.arta si Asociatia Artfel.
Proiect cultural finantat de 
Administratia Fondului Cultural National 

*foto ‘windsound instrument’ de levente kozma

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.