Asociația Culturală ARTAR, în colaborare cu Biblioteca Națională a României, vă invită în perioada 22 septembrie – 4 octombrie 2022 să vizitați expoziția de pictură și grafică intitulată „IF I WONDER…”, a tinerei artiste Sofia Matei (13 ani).

Evenimentul este găzduit în Sala Pergament a Bibliotecii Naționale a României, Bulevardul Unirii nr.22, București.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, orele 14. În deschidere va lua cuvântul Roxana Barbulescu, critic de artă și curator al expoziției.

Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală ARTAR.

Aflată deja la al treilea eveniment artistic de mare anvergură, tânăra Sofia Matei ne surprinde în continuare prin inventivitatea și talentul cu care realizează lucrările de pictură și grafică ce fac obiectul acestei expoziții personale intitulată IF I WONDER….

Așa cum am spus de fiecare dată când am privit lucrările Sofiei, ele sunt un amestec de maturitate – ce-i depășește cu certitudine vârsta -, și inocență, asociere ce se oglindește în maniera în care Sofia pictează sau desenează, iar această caracteristică a stilului ei am regăsit-o în primul rând în cromatică, în capacitatea ei de a sintetiza propriile senzații într-o multitudine de combinații rafinate de tonuri de violet, roz, verde sau galben, așa cum vedem în special în naturile statice cu flori, precum Euforie, Poem in a vase sau Summer Song, în care materia vegetală capătă consistență. Intervențiile grafice pe care Sofia le-a aplicat pe suprafețele lucrărilor, precum și inserțiile de ziar și foiță de aur, pe care le remarcăm în seria Orhideelor, accentuează dinamismul general al compozițiilor instaurat de tușele de culoare, iar utilizarea ca suport a hârtiei colorate scoate în evidență toată magia pe care Sofia o imprimă lucrărilor sale.”

Roxana Bărbulescu, critic de artă

Președinte al Asociației Culturale ARTAR

www.artar.ro