Vă invităm la Sibiu, pentru lansarea cărții de artist Iulian Bisericaru, în data de 8 septembrie 2022, la ora 16.00, la Jacob Grill House.
Cu această ocazie, organizăm expoziția celor mai recente picturi ale artistului la spațiul artă.nonstop, împreună cu curatoarea Liviana Dan, în perioada 8 -23 septembrie 2022 la adresa Str. Tribunei, nr. 13, Sibiu.
Intitulată „Construcție fantastică sau fantezie productivă”, publicația prezintă lucrări realizate de Iulian Bisericaru în ultimii 10 ani, pornind o discuție mai amplă despre ecologie și arhitectură, dar și despre pictura figurativă și abstractă. În aceeași zi va avea loc vernisajul expoziției personale Iulian Bisericaru la spațiul artă.nonstop în Sibiu.
Au contribuit cu texte critice și o structură conceptuală a publicației, istoricul de artă și curatoarea Liviana Dan, jurnalistul de artă Marie Maertens și curatoarea Cristina Stoenescu. Design-ul grafic este realizat de Eduard Constantin, iar proiectul de carte este îngrijit și coordonat de Anca Poterașu. Evenimentul este o continuare a proiectului desfășurat în parteneriat cu Institutul Francez și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național in perioada 25 mai – 1 iulie 2022. Expoziția intitulată Zoom In, Zoom Out a artistului Iulian Bisericaru a fost curatoriată de Marie Maertens, cu participarea compozitorului invitat, Romain Poirier.
Evenimentul de lansare al catalogului va începe la ora 16.00, la terasa restaurantului Jacob Grill House, unde invităm publicul la o discuție cu autorii și editorii cărții de artist, cu participarea curatoarei Liviana Dan, artistului Iulian Bisericaru, editorilor Cristina Stoenescu și Anca Poterașu.
Ne revedem curând!
Mulțumim partenerilor:
Corcova Roy & Dâmboviceanu
RFI România, Sibiu 100%, Capital Cultural
Iulian Bisericaru (n. 1987) trăiește și lucrează în Sibiu, România. Recent, și-a susținut teza de doctorat la Universitatea de Arte și Design din Cluj cercetând prin pictură conexiunile dintre ecologie și teorii arhitecturale utopice. Artistul creează compoziții complexe unde exprimă tensiunile dintre mediul natural și antropic în contexte figurative și abstractizări lirice. Influențele romantice germanice rezonează puternic în picturile lui Iulian Bisericaru, inspirat în același timp și de pictura americană a anilor ’70. În timp ce pictura sa timpurie este modelată de școala de artă clujeană, artistul și-a extins aria de interese tematice pentru a da curs propriilor compoziții picturale. Ecranele de culori luminoase și surprinzătoare se reunesc în mai multe limbaje vizuale într-o compoziție eterogenă. În seriile sale recente, Iulian Bisericaru explorează în mod ludic referințele sale la expresionismul abstract, în special inspirate de lucrările Richard Diebenkorn, Motherwell, sau Gerhard Richter.
În 2022, artistului i s-a oferit un grant pentru o rezidență virtuală organizată de Alianța Academiilor de Artă, la inițiativa Akademie der Künste, Berlin. Iulian Bisericaru a participat la prestigioase rezidențe artistice internaționale, precum Cité Internationale des Arts, Paris (2019) sau Rezidența Internațională din Aschersleben (2018). În 2012 Iulian Bisericaru a fost nominalizat pentru premiul Start Point și este laureat al premiului Expomaraton. Lucrarea sa intitulată „Diebenkorn Background” (2016) a fost publicată pe coperta publicației italiene La Lettura – Corriere dela Serra în iulie 2017. În mai 2022 este publicată prima sa carte de artist.
Recent Comments