Departamentul Arte Textile – Design Textil din cadrul Universității Naționale de Arte, București, în parteneriat cu Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Mogoșoaia, vă invită Vineri, 1 Iulie 2022, orele 17:00, în galeriile Foișor și Ghețărie, la vernisajul expoziției „Predarea fibrei, între artă și cercetare”.
Prezintă lect. univ. dr. Cornel Moraru, director al Departamentului „Teorie-Cercetare” al Universității Naționale de Arte, București.

Proiectul, coordonat de conf. univ. dr. Dorina Horătău, continuă demersul inițiat la expoziția „Predarea fibrei, între artă și design” (Galeria Cuhnie, 3 Iulie – 2 August, 2021), un „…discurs la vedere care evidențiază parcursul, devenirea unei lucrări, de la sursa de inspirație la finalitatea practică a obiectului artistic…”, precum și o cercetare a expresiei gestului artistic textil, ca modalitate expoziţională care favorizează dialogul cu spaţiul conţinător pe multiple niveluri: material, estetic, spiritual.
Fiecare din temele lucrărilor de Master prezentate (finalizate sau proiecte aflate în derulare) explorează diverse modalități de abordare sau exprimare personală în mediu textil.
Expoziția cuprinde lucrări realizate de: Teodora Ionescu, Medeea Dobre, Delia Ciubotaru, Florentin Constantinescu.
Colaboratori / tehnicieni: Drăgana Răbâncă, Elena Haut, Daniela Stănescu

Expozițiile pot fi vizitate în perioada 1 – 24 Iulie 2022.
Galeria de imagini realizate cu această ocazie va putea fi vizionată pe site-ul Universității Naționale de Arte, București https://unarte.org/, precum și pe pagina FB a Departamentului Arte Textile – Design Textil https://www.facebook.com/Arte.Design.Textil/

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism.ro, onlinegallery.ro, HotNews.ro, amosnews.ro, Radio TRINITAS, Trinitas TV, Asociatia Pro Valores, revistatimpul.ro, Roportal – Ghidul tau pe internet, PropagArta, EvenimenteMuzeale.ro, Uniunea Artiștilor Plastici din România