Expoziție de artă „Forms of identity” – HANGANU ANA-MARIA
01 – 09 iunie 2022

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași are plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția de artă – „Forms of identity” semnată de artista Hanganu Ana-Maria
Vernisaj: Joi 02 iunie 2022, ora: 18:00
Prezintă: Lect. Dr. Maria Bilașevschi – Critic de artă

Expoziția va fi deschisă în perioada 01 – 09 iunie 2022
Galeria de artă „N. Tonitza”
Str. Alexandru Lăpușneanu, nr. 7 – 9, Iași
Program: L-V: 10:00 – 18:00

Vă așteptăm!

„În căutarea identității”
Deseori, aspirăm spre noi identități, spre noi caractere, nu știm cum să ne oprim, suntem într-o căutare continuă a identității personale, oamenii din jur influențează acest aspect, fie în rău, fie în bine. Să ne menținem propria identitate reprezintă în primul rând atitudinea pe care o avem cu privire la lucrurile din jurul nostru.
Privirea are un rol important în reprezentarea atitudinii, a identității, deseori poate fi înșelătoare.
Identitatea văzută prin ochii personajelor din tablourile creeate reprezintă măștile purtate zi de zi fără să ne dăm seama. Construim personalități diferite pentru o identitate dorită nu de noi, ci de cei din jur, ne lăsăm influențați pentru a fi acceptați într-o societate falsă, unde identitatea este schimbată prin privirile și reacțiile noastre. Identitatea variază în funcție de context, fie pe stradă, fie acasă sau cu prietenii și de ce nu, cu familia. Ne schimbăm ulterior în funcție de ceea ce ne dorim să fim sau ce vrem să dăm de înțeles prin masca ce o purtam.
A schimba identitatea este o artă! Arta de a crea în subconștient o personalitate dorită.
În proiectul Forms of identity aducem aminte de procedeul catharctic care este defapt hipnoza, extinderea conștiinței rezultând o transformare a persoanei care trăiește simptomele psihice apărute în urma procedeului de față.