Sprijin  prin artă pentru artiștii ucraineni

ArtEast Gallery împreună cu Casa Auto organizează o expoziție temporară în showroom-ul Land Rover Iași, cu scopul de a crea un fond de susținere a artiștilor refugiați ucraineni. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri în intervalul 08:00-18:00 și sâmbăta între 09:00-15:00.

Proiectul expozițional, realizat în parteneriat cu Casa Auto și dedicat sprijinirii artiștilor din Ucraina, propune pictura unei artiste extraordinare, Ioana Olăhuț, reprezentantă de seamă a celebrei Școli de la Cluj. Ioana Olăhuț este cea dintâi reprezentantă a acestei școli venită cu o expoziție personală la Iași, anume Scene de vânătoare, desfășurată la ArtEast Gallery în lunile februarie-martie. Majoritatea lucrărilor din această expoziție sunt cuprinse în proiectul realizat alături de Casa Auto.

De asemenea, ArtEast Gallery oferă două serii limitate de lucrări din prima expoziție a galeriei, intitulată The L.I.G.H.T. și realizată de extrem de talentatele artiste din Iași Marinela Ciobanu și Rodica Crîșmaru. Seria limitată a fiecăreia dintre artiste numără câte 20 de cromolitografii, create sub coordonarea directă a artistelor și numerotate, datate și semnate de cele două autoare. 

Se știe că în vremuri de criză, muzele tac. Fugind din calea războiului, artiștii din țara vecină au nevoie imediată de solidaritatea noastră, a managerilor culturali și a iubitorilor de frumos, pentru a se simți în siguranță și a-și continua munca. Talentul și creativitatea acestora nu trebuie să se risipească sub povara acestei situații teribile. Un fond de ajutor pentru artiștii ucraineni ar fi o gură de aer proaspăt pentru aceștia, lipsiți la acest moment de cele mai elementare lucruri de care are nevoie un artist: întâi liniște și apoi pânze, cartoane, vopseluri fel de fel. Credem că acestea le putem oferi noi, cei care ne bucurăm acum de vremuri de pace, pentru ca muzele să nu tacă.” (Dana Lungu, galeria ArtEast)

Cristina Vararu, Director de Vânzări la Casa Auto Iași, declară; “Ne dorim o colaborare care să aducă împreună pasiunea pentru frumos și performanță și de a oferi șansa unor comunități elitiste de a regăsi valoarea și calitatea deopotrivă în artă și în ingineria adusă la rang de artă.”

ArtEast Gallery a desfășurat deja trei expoziții de la începutul anului, alte șase fiind programate pentru anul în curs. Galeria mizează pe arta contemporană, „arta vie”, care garantează autenticitatea și noutatea, dar care totodată înseamnă o investiție certă pentru viitor, întrucât piața de artă din România este, în ultimii ani, într-o extraordinară expansiune, iar contribuția artiștilor contemporani la această creștere permanentă s-a dovedit esențială.

Pentru mai multe amănunte privind galeria de artă ArtEast, vă invităm pe site-ul arteast.gallery și pe pagina de Facebook ArtEast Gallery.