Artistul român Mihai Zgondoiu semnează 20 de desene/ilustrații pentru cartea trilingvă (română, germană, franceză) „Effacement en trois temps” – „Auslöschung Im Drei Tempi” – „Ștergerea în trei timpi”, scrisă de poeta Martine Magtyar. Poeziile sunt traduse de Joël Vincent și Stéphane Lambion. Cartea este publicată la editura Transignum din Paris la invitația artistei și editoarei Wanda Mihuleac. Lansarea cărții are loc în prezența autorilor, artistul vizual Mihai Zgondoiu și poeta Martine Magtyar și al directoarei editurii Transignum, d-na Wanda Mihuleac, sâmbătă 16 aprilie 2022, de la ora 16:00 la Institutul Cultural Român din Paris, Strada Expoziției 1, 75007. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.
Martine Magtyar este o poetă-editoare care a publicat în vreo zece antologii la mai multe edituri și a publicat la Voix Tissées, o editură asociativă pe care a fondat-o.
A creat spectacole cu actori bazate pe poeziile sale: Femme-Latitude, La nuit des murmures, Miroirs dans la nuit și XXX à Camille Claudel. Redactor-șef al revistei Portulan bleu.
Cele mai recente publicații: Le Temps au défi, ed Unicité și épipoèmes la Donner à voir în 2020. Îi place să colaboreze cu artiști pentru a da poeziei sale o viziune diferită și mai amplă.
Odată i s-a spus Magtyar pe stradă și a păstrat acest nume ca pseudonim.
Mihai Zgondoiu (n. 1982) este artist, curator și galerist independent cu studii doctorale în domeniul artelor vizuale. Începând cu anul 2014 predă la Universitatea Națională de Arte din București, iar din 2018 (în paralel) la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.
De asemenea, Mihai a fost iniţiator şi coordonator al galeriei Atelier 030202 din București (2009 până în prezent), co-curator al galeriei geamMAT a Muzeului de Artă din Timișoara (2012 – 2014) și Co-Curator al proiectului „Atelier în tranziție” (2009-2013). A câștigat Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru „Artă în spațiul public” (2017), și Premiul JCE Contemporary Art Bienalle – selecția românească (2019).
În 2018 a curatoriat expoziția „Urban Steps” la Muzeul Național de Artă Contemporană – București, iar în 2019 expozițiile “Young Blood” din Pavilionul Supercontemporan Art Safari- București și “Electrecord – Romania in vinyl covers” din cadrul Festivalului de Artă Europalia – Bruxelles.






Recent Comments