Souvenirs Anamorphiques – instalație multimedia de Isa Balog
4, 5, 6 martie, 15:00 – 19:00
10 martie, 19:00 – 21:00
Experiență imersivă / 10 minute pentru un spectator
Găzduită de VAGon – Spațiu in(ter)disciplinat
@Calea Plevnei 137C, Ateliere Malmaison, etaj 2, aripa stângă

Intri în camera care se află în penumbră. O voce te ghidează, te invită să te așezi. Privești în oglindă. Vezi reflexia și dincolo de ea.
„Souvenirs anamorphiques” este un proiect care pune sub semnul întrebării posibilitatea de a reprezenta realitatea. Plecând de la o serie de imagini introspective, instalația încearcă să recompună o viziune obiectivă a situațiilor obișnuite : să reflecte realul cu multiplele puncte de vedere care există întotdeauna simultan și care dau naștere unui infinit de interpretări.
Isa Balog a creat o lucrare artistică hibridă, în care combină tehnici ale noilor media cu performance și teatru optic. O experiență care se dezvăluie progresiv, în trei etape, instalația multimedia integrează spectatorul oferindu-i timp și spațiu pentru a contempla realitatea.
***
În calitate de artist multidisciplinar, Isa Balog explorează de mulți ani, prin diferite medii, reprezentarea unor realități pe care le numește „flotante”. A absolvit studiile la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca în 2007, iar primele proiecte se concentrau pe practica desenului și a picturii. Apoi a început să integreze prezența corpului în mișcare și să adauge lucrărilor ei o dimensiune video.
În prezent, activitatea Isei Balog se desfășoară în Franța și se concentrează în principal pe instalații multimedia.
„Souvenirs anamorphiques” este prima dintr-un ciclu de lucrări care explorează într-un mod foarte liber conceptul de “mit al eternei reîntoarceri”. A fost susținută în dezvoltare și producție de CNC-DICREAM și integrată în catalogul “Novembre numérique 21” al Institutului Francez.