Între 27 și 29 mai 2022, Asociația Blueberry și Barbă Lată Events, cu sprijinul Aeroclubului „Alexandru Matei”, organizează la Iași festivalul Hangariada, singurul eveniment din țară care combină, timp de trei zile, show-urile aviatice, arta și muzica.

După o pauză de doi ani, cauzată de situația pandemică, Hangariada, unul dintre cele mai iubite festivaluri din zona Moldovei, revine și aduce noutăți. Se întâmplă cu toate măsurile de siguranță și reglementările în vigoare, dar mai ales cu tot dorul purtat în suflet în toată această perioadă de hangarieni.

La ediția anterioară au participat aproape 22.000 de oameni, atât ieșeni, cât și turiști din întreaga țară, veniți fie să se bucure de festival, fie să profite de ocazia de a sări cu parașuta. Pentru ediția aceasta, am răspuns și mai atent nevoilor publicului și am adus diversitate în ceea ce privește activitățile, rămânând totodată concentrați pe „artă și zbor”, esența festivalului, la care se adaugă și concertele live de pe aerodrom”, spune Adrian Narcis Macovei, co-organizator Hangariada.

Timp de trei zile de mai, festivalierii prezenți la Hangariada vor avea parte de show-uri aviatice, zboruri cu planorul, salturi cu parașuta, concerte cu muzică live de la artiști locali și naționali, expoziții și instalații de artă, cel mai mare parc de joacă pentru copii din zona Moldovei, zone de relaxare, zone de mâncare și băutură, artizani și multe alte surprize, pe care organizatorii le vor dezvălui pe parcurs.

Hangariada este un festival de artă, muzică și zbor, organizat în fiecare an la Iași, cu sprijinul și găzduirea Aeroclubului României. Ediția de anul acesta va impune, pe lângă măsurile de siguranță, și achiziționarea unui bilet, care oferă acces la activitățile din interiorul festivalului.

Zborul este cel care mă face să mă simt liber, să visez, să văd totul din altă perspectivă. Și atunci, de ce să nu combinăm zborul cu muzica și cu arta și să creăm trei zile în care să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru, alături de prieteni, familie, oameni faini? Hangariada înseamnă trei zile de relaxare, în aer liber, trei zile în care oamenii cu suflet liber își întind aripile și găsesc împreună echilibrul între artă, muzică și zbor”, declară Teofil Bozbiciu, co-organizator Hangariada.

Întreg programul și toate informațiile despre ediția 2022 a festivalului vor fi disponibile cât de curând pe site-ul oficial, www.hangariada.ro și pe pagina de Facebook sau contul de Instagram al festivalului. Până atunci, persoana de contact pentru comunicarea cu mass-media și vendorii este Adrian Narcis Macovei, co-fondator Barbă Lată Events, la numărul de telefon 0754929221 sau la adresa de email [email protected]

***

Asociația Blueberry și Barbă Lată Events au apărut cu scopul de a aduce publicului ieșean evenimente de calitate. Ele propun orașului două festivaluri de anvergură pe măsura statutului său, Hangariada, un festival care aduce împreună arta, muzica și zborul și singurului festival de jazz din regiunea Moldovei, JazzCity.