Suntem încântați să anunțăm deschiderea expoziției lui Sebastian Moldovan Spacetime’s a Wastin’, constând în lucrări noi – instalații, desene, obiecte și lucrări video – realizate cu ocazia acestui solo show.

Un explorator avid al situațiilor neobișnuite, Sebastian Moldovan recompune experiențele sale personale sub forma unor proiecte artistice complexe ce testează modul în care privitorii percep realitatea imediată. De cele mai multe ori, instalațiile lui in situ devin inconfortabile tocmai pentru a deturna percepțiile convenționale asupra unei întâmplări sau acțiuni. Sebastian Moldovan își pregătește, de regulă, spațiul de expoziție asemenea unui joc logic în care există o problemă de bază care trebuie analizată și înțeleasă, iar pentru a ajunge la rezultat pot fi urmate câteva căi distincte, unele mai directe, altele mai complicate.

Expoziția de la Gaep are ca punct de pornire un accident în care artistul a fost implicat în 2019; momentul coliziunii și procesul de recuperare au servit drept bază pentru o parte dintre lucrările prezentate. Impactul timpului în noile producții este mai evident ca oricând în creația lui Moldovan, cu atât mai mult cu cât vizitatorii sunt invitați să devină complici ai acțiunilor ce se suprapun în încăperile galeriei.

De data aceasta, în centrul preocupărilor artistului s-a aflat un subiect intens discutat astăzi: găurile negre. Pentru el, găurile negre sunt extreme ale lumii fizice, extreme de gravitație și densitate. Ele ar dicta limitele în care se poate desfășura existența, ajungând până la punctul în care timpul se comprimă, iar realitatea este pusă între paranteze. Sebastian Moldovan percepe găurile negre ca pasaje prin care trece doar esențialul, într-o curgere neîntreruptă.

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraș deschis 2021

Cu sprijinul: COS Corporate Office Solutions, Signify (Philips Lighting), KLG România

Hospitality partner: Velvet Winery

Parteneri media: Observator cultural, Radio România Cultural, IQads, Designist

Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.