Simon Endre. Culoare și formă

Vernisaj: 20 iulie 2021, ora 18
Iulie 20, 2021 – August 08, 2021

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 20 iulie – 8 august 2021, expoziția personală de pictură „Culoare și formă” a artistului Simon Endre. Vernisajul expoziției va avea loc marți,  20 iulie 2021, de la ora 18:00. La deschidere vor lua cuvântul: Demeter Stefánia Katalin, consul al Ungariei la Cluj-Napoca, Teodor Botiș, artist plastic și Iakob Attila, istoric. 

Simon Endre (n.1936) a absolvit Facultatea de Arte Plastice Ioan Andreescu din Cluj în 1960, avându-i profesori pe Teodor Harșia, Mikóssy Gábor, Petre Abrudan și Petru Feier. A lucrat ca muzeograf la Muzeul Județean Mureș și a fost grafician la numeroase reviste. Este membru al Breslei Barabás Miklós Céh.

Pe lângă pictura de șevalet, activitatea artistică a lui Simon Endre cuprinde și realizarea de ilustrații, afișe și grafică publicitară. Influențate de aceasta polivalență, în lucrările artistului ce reprezintă naturi statice, peisaje sau portrete regăsim, într-un subtil melanj, elemente figurative și abstracte potențate de un colorit energic și viu. 

Expoziția poate fi vizitată până în data de 8 august 2021.