Ioan Isac – Peisaj interbelic

Calpe Gallery în parteneriat cu Asociația Amiacor au bucuria să prezinte expoziția de pictură a artistului Ioan Isac (1885-1950) – Peisaj intebelic. Vor fi expuse 40 de lucrări din colecția ”Muzeul Ioan Isac”.

Vernisajul va avea loc joi, 13 mai, începând cu ora 18. Expoziția va fi prezentată de Robert Șerban și Marcel Tolcea.

Deși Ioan Isac a fost un autodidact, el și-a depășit condiția, apropiindu-se de tehnica impresionismului, cunoscându-l pe M.H. Georgescu. A fost primit cu tablouri la Saloanele Oficiale, prezentând mai multe expoziții personale de succes la Timișoara, Cluj și Oradea. În 1942 expoziția din casa sa din Timișoara primește titulatura de Muzeu, iar în 1943 Ioan Isac a fost oficial acceptat în Corpul Artiștilor Plastici, fiindu-i recunoscut statutul de artist profesionist.

Dragostea sa a rămas natura. Expoziția Peisaj intebelic prezintă un segment important dintre lucrările artistului din Banatul interbelic, cu ajutorul unui număr de 40 de lucrări de pictură păstrate în casa menționată documentar cu titlul de ”Muzeul Ioan Isac”, lucrările fiind inspirate de peisajele din Banat, Muntenia și Dobrogea, și teme din Orient, Coasta Dalmației și Italia, locuri în care a călătorit autorul.

Expoziția poate fi vizitată, respectând regulile de distanțare, la Calpe Gallery, în Bastion Theresia, începând cu 14 mai, până 04 iunie 2021, luni – vineri în intervalul orar 15-18 sau cu programare la tel. 0724380303.