Casa de licitatii GOLDART (www.goldart.ro)

LICITATIA DE JOI 15 MARTIE 2012

Nicolae Tonitza – Asim Selim, vanzatorul de placinte calde

La mijlocul lui martie, Casa de Licitaţii Goldart propune colecţionarilor o licitaţie cu nume de marcă ale plasticii româneşti. În cadrul licitaţiei 84, denumită “Bucuria Figurativului” vor fi prezente pe simeze lucrări semnate de Rudolf Schweitzer Cumpana, Nicolae Vermont, Petre Iorgulescu Yor, Aurel Baesu, Jean Cheller, Nicolae Tonitza şi Corneliu Baba, pentru a nu aminti decât o mică parte dintre autori. Cei care vor să îşi îmbogăţească colecţiile vor putea alege din cele peste 131 de lucrări de arta plastica sau decorativa care vor fi aduse în faţa publicului.

Jean Cheller – Vas cu flori

O menţiune aparte merită a fi făcută în privinţa celor două lucrari semnate de Max Herman Maxy. Afirmat în pictura  românească drept un reprezentant de marcă al Avangardei, al cărei principal promotor al constructivismului a fost, Maxy dovedeşte în lucrările figurative – aşa cum sunt “Mesteşugari”si “Modelul”- incontestabile virtuţi de colorist, dobândite din curentul fovist.

Max Herman Maxy – Modelul

Desi despărţite de patru decenii de creaţie, portretele de tineri din licitaţia Goldart, semnate de Corneliu Baba (unul dintre cei mai mari portretişti ai noştri) păstrează în comun excelenţa desenului, expresivitatea chipurilor infăţişate şi monumentalitatea punerii în pagină.

Marcel Guguianu - Lolita

O piesă de excepţie este şi “LOLITA” de Marcel Guguianu, sculptură în marmură de mari dimensiuni, reprodusă în cataloage şi cu participări în expoziţii, estimata la 12000-15000 euro. Piesa va fi însoţită de un certificat care îi atestă autenticitatea, securizat, realizat în colaborare cu Banca Naţională a României si semnat de maestrul Guguianu.

Petre Iorgulescu Yor – Natura statica

„Natura statică” de Petre Iorgulescu Yor, lucrare ce a participat la Salonul oficial din 1926, este oferită în licitaţie pentru suma de pornire de 7000 euro.

Expoziţia lucrărilor din licitaţie va putea fi vizitată începând cu data de joi 8 martie, la sediul Goldart din Cal. Dorobanti 12 (intrarea prin str. Washington).