Premiera performanceului „Duality” va avea loc sâmbătă 8 mai 2021 începând cu ora 20:00 în noul centru creativ din Iași – HAISUS, poziționat pe malul Bahluiului, în spatele vechii fabrici Electra. Un spectacol coregrafic realizat de Vlad Mărculescu prim-balerin al Operei Naționale, împreună cu Juan Cruz Luque, cunoscut balerin din Argentina, regăsit pe marea scena publică a Operei Naționale din Iași și în mișcări independente, precum Descentrat din București.

Bilete pot fi achiziționate online, direct de pe site: www.haisus.ro/events.

Forțele aparent opuse sau contrare pot fi de fapt complementare, interconectate și interdependente în lumea naturală și își pot da putere una celeilalte în timp ce relaționează între ele. Multe fenomene naturale, cum ar fi lumina și întunericul, focul și apa, expansiunea și contractarea, sunt considerate manifestări fizice ale dualității. În viziunea artistului, dualitatea este o boală care ne poate produce sentimente de fericire și tristețe, fiind regăsită încă de la începutul vieții în fiecare dintre noi. Alegerile conștiente sau inconștiente, în fața cărora suntem puși zi de zi, reprezintă cărămizile care te alcătuiesc. Conștientizarea împreună cu acceptarea trecutului sunt punctele cheie în calitatea umană.

“Dualitatea este o condiție inerentă a vieții. Omul este o creatură duală cu principii contrare, incastrate in natura lui.” – Neville Goddard

Distribuție: Vlad Mărculescu și Juan Cruz Luque
Soundtrack original: Ana Teodora Popa