Marţi, 20 aprilie 2021, începând cu ora 18:30 vă aşteptăm la Galeria Senso, la deschiderea expoziţiei de string art fluorescent „Portalul de energie”, a duoului artistic Fluo Webs (Ioana Crăciun și Florin Stoian). Galeria Senso este situată pe Calea Victoriei nr.12C (colţ cu strada Lipscani), parter și etajul 1. „Portalul de energie” face parte din programul de evenimente propus de Ana Ștefania Andronic (BUZU), director artistic al spațiului expozițional.

„Ioana Crăciun și Florin Stoian formează, în viața de zi cu zi, un cuplu care împărtășește pasiunea pentru string art. În lucrările lor, cei doi obțin efecte vizuale spectaculoase folosind pigmenți reactivi UV pentru a crea tipare fluorescente, pe care le mai numesc și portaluri de energie. Acestea necesită kilometri de fir textil montați pe zeci de mii de cuie fixate, cu precizie, pe plăci de lemn, după schițe și măsurători exacte. Practica lor artistică presupune explorarea geometriei sacre, în special a mandalelor, precum și o tehnică inovativă de string art, în care culoarea absoarbe razele ultraviolete de lungime scurtă, cunoscute și sub denumirea de <<black lights>>. În accepțiunea jungiană, mandala este reprezentarea grafică a centrului, respectiv a sinelui, iar simbolul este transformator psihic de energie, cu caracter terapeutic. Astfel, putem privi pânzele fluorescente ale duoului artistic Fluo Webs drept porți ale percepției care ne transpun în diferite dimensiuni de culoare şi vibraţie energetică, dar şi ca act terapeutic. Un adevărat remediu pentru perioada pe care o traversăm, în care orice formă de expresie artistică de inspiraţie spirituală ne poate ajuta să transcendem existenţa materială marcată de restricţii, precaritate şi schimbări de paradigmă”. (Ana Sultana Cipariu, curator)

Evenimentul este susținut de FILDAS Art şi Catena, prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

Expoziția „Portalul de energie” va rămâne deschisă până pe 30 aprilie 2021.

          Programul de vizitare a Galeriei Senso:

  • marţi – duminică, orele 12.00 – 19.00, cu respectarea măsurilor şi regulilor de acces impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

Galeria Senso s-a redeschis la începutul acestui an cu expoziția artistei Ana Ștefania Andronic BUZU, intitulată „Ipostaze tulburătoare”.  A urmat „Un Martie la feminin”, o expoziție inedită cu ilustrații, obiecte decorative și bijuterii hand-made si de autor create de 17 dintre cele mai valoroase artiste ilustratoare din țară. Galeria Senso a găzduit în luna martie expoziția de ilustrație și grafică izometrică „Între patru pereţi” a artistului Cătălin Gospodin, un proiect de succes realizat în timpul pandemiei. De un important succes s-a bucurat la începutul lunii aprilie, „Desemne de peste an” expoziţia colectivă a studenților secției de Grafică din cadrul Facultății de Arte Plastice a UNArte. Aceştia s-au aflat sub îndrumarea coordonatorului de an, lector univ. dr. Anca Boeriu.

Galeria Senso este un spațiu privat destinat prezentării, stimulării și promovării artei contemporane. Aici sunt prezentate lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană. 

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale, cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe www.sensoarte.ro.

Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur „click”.

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât de vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă Senso, București.