„Vara în care mama a avut ochii verzi” și „Contra democrației” sunt premierele lunii, iar „Ravel Bolero: Cântecul dansului” este cadoul pentru abonați.

Pe parcursul anului 2021, spectatorii pot urmări 30 de spectacole de teatru, teatru-film și filme, dintre care 22 de premiere. Prin acest demers, Naționalul sibian devine primul teatru din această categorie cu platformă integrată video-on-demand, care poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual. 

Premierele lunii aprilie pe Scena Digitală  

Luna aprilie aduce cu sine două noi producții care se alătură repertoriului online de pe Scena Digitală. Spectatorii pot viziona, din această lună, versiunile filmate ale spectacolelor „Vara în care mama a avut ochii verzi” (regia Mariana Mihu-Plier) și „Contra democrației” (regia Alexandru Dabija), la calitate HD. În plus, abonații platformei, indiferent de tipul ales (1, 3, 6 sau 12 luni) se pot bucura în aprilie de spectacolul-cadou „Ravel Bolero: Cântecul dansului”, o producție Vuyani Dance Theatre. 

„Vara în care mama a avut ochii verzi” este un one-man-show produs de Secția Română a TNRS. Spectacolul are la bază apreciatul roman semnat de Tatiana Țîbuleac, a cărui poveste ne poartă prin memoria unui pictor de succes, în plin proces de autodescoperire prin ochii propriei mame. Regizoarea Mariana Mihu-Plier și actorul Ștefan Tunsoiu dezvăluie o poveste cutremurătoare, de neratat pentru iubitorii de drame. 

„Contra democrației” este spectacolul pe care Secția Germană a TNRS îl oferă în această lună spectatorilor Scenei Digitale. Alexandru Dabija creează o tragicomedie cinică despre valențele democrației într-o societate care și-a pierdut reperele. Un spectacol-șoc care își pune privitorul în fața unei imagini incomode a sistemelor sociale și politice care îi definesc existența. 

Ambele producții adăugate în aprilie repertoriului Scenei Digitale sunt subtitrate în engleză și română (în cazul spectacolelor Secției Germane).

Cadoul Scenei Digitale din luna aprilie pentru abonați 

Gregory Maqoma, coregraf renumit pe plan mondial, dansator, antreprenor social și deținător al titlului „Chevalier de L’ordre des Arts et Lettre”, oferit de guvernul francez, dă viață pe scenă personajului Toloki, bocitorul născocit de autorul Zakes Mda, în acest spectacol intitulat „Ravel Bolero: Cântecul dansului”. Mda a devenit renumit pe plan internațional cu romanul „Ways of Dying” (1995), prima sa carte de referință în care apărea personajul de neuitat Toloki, un bocitor profesionist care participa la înmormântările locale în timpul tranziției Africii de Sud de la Apartheid la democrație. 

 În prezent, pe website pot fi urmărite spectacolele de teatru: “Felii”, un spectacol de Lia Bugnar, „Moroi”, regia Alexandru Dabija, „Văzduh”, regia Victor Olăhuț, „Opinia publică”, regia Theodor Cristian-Popescu, „Maternal”, regia Radu Nica, „LIVE”, regia Bobi Pricop, mini-seria de teatru-film „Autobahn”, regia Andrei și Andreea Grosu, filmul „Tom și Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr., „O zi frumoasă”, regia Ofelia Popii, „Sunt o babă comunistă”, regia Mariana Mihu Plier, „Contra democrației”, regia Alexandru Dabija sau „Femei”, concept spectacol Raluca Iani.  

Despre Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu 

Teatrul Naţional „Radu Stanca” este unul dintre cele mai importante teatre din România şi unul dintre cele mai active din Europa. Prin cele două secții ale sale – Secția Română și Secția Germană, s-a impus, în regiune, ca operator principal de cultură, educație și cercetare. Activitatea Teatrului Naţional „Radu Stanca”, a echipei de management și artistice a fost recunoscută pentru performațe deosebite și impact în promovarea culturii la nivel local și internațional, prin numeroase distincții acordate de instituții de prestigiu din intreaga lume, precum Premiul Ministerului Culturii şi Cultelor pentru Promovarea culturii române în întreaga lume, premii UNITER pentru Cel mai bun teatru, Cel mai bun manager cultural, Cel mai bun spectacol, Cea mai bună actriță, Crucea Casei Regale a României, Ofiţer al Ordinului Coroanei – distincţie acordată de Majestatea Sa Regele Albert al II-lea al Belgiei, Premiul Ministrului Afacerilor Externe Japonia, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, de către Ministerul Culturii din Franța, Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare din Franța, de către Ministerul pentru Europa și Afaceri Externe din Franța.