A patra ceremonie de decernare a Premiului de arta George Maciunas va avea loc la Bucuresti simbata 30 octombrie 2004.

Laureatul acestei editii este artistul roman Dan Perjovschi

Totodata va fi acordat si premiul George Maciunas pentru tinar artist care va reveni artistei germane de origine turca Nevin Aladag.

George Maciunas (1931-1978) a fost fondatorul si pentru multi ani coordinatorul miscarii Fluxus International. In 1962 el a organizat primul Festival Fluxus la Wiesbaden. Printre membrii Fluxus se numarau Joseph Beuys, Yoko Ono, Nam Jun Paik, Ben Vautier, Daniel Spoerri, George Brecht etc. Premiul George Maciunas se acorda la fiecare 47 de luni (corespunzind celor 47 de ani traiti de George Maciunas) prin grija lui Ute si Michael Berger.

Premiantii de pina acum sint 1992 Maria Eichhorn (Berlin), 1996 Romuald Hazoume (Benin), 2000 Mona Hatoum (Londra)

Festivitatea de premiere va avea loc la sediul Grupului pentru Dialog Social din Calea Victoriei 120, Simbata 30 octombrie ora 11.30.

Prezentarea va fi facuta de domnul Rene Block director al Kunsthalle Fridericianum din Kassel iar laudatio de catre teoreticianul german Marius Babias.

Cu aceeasi ocazie dupa o scurta pauza va fi lansata cartea “Subiectivitatea-Marfa. O povestire teoretica “de Marius Babias aparuta recent la editura Idea din Cluj in colectia Balcon.

Organizatori: Grupul pentru Dialog Social, Revista 22, Editura Idea, Green Hours.

Dan Perjovschi este nascut la Sibiu in 1961. Din 1990 traieste si lucreaza la Bucuresti. Membru al redactiei Revistei 22, editor inviat al revistei Idea arta si Societate din Cluj.

A primit premiul fundatiei Gheorghe Ursu in 1999 iar in 2002 premiul pentru desen Henkel CEE Viena. Profesor invitat la Duke University USA si la Scoala Superioara de arta Marsilia. Expozitii personale in 2004 “Drawing-drawing” Galeria Gregor Podnar Lubliana; “Attila” Protokoll Studio Cluj; “No idea” Galeria Schnittraum in cadrul Tirgului de arta Koln. Expozitiile de grup din 2004 includ Galeria Johann Koenig Berlin; Bienala de arta Cetinje, Dubrovnik; “Off-site” Collective Gallery Edinburgh; “Passage d’Europe” la Muzeul de arta moderna din St Etienne; “Communaute” la Institutul de arta contemporana din Villeurbanne; Bienala de arta media din Seul.

Nevin Aladag. Traieste la Berlin. Absolventa a academiei de arta din Munchen in anul 2000.

Bursiera Kuntslerhaus Bethanien Berlin 2003.

Expozitii de grup in 2004: Muzeul de arta contemporana Lyon; Oda Projesi, Istanbul; “Love it or leave it” Cetinje Biennal Montenegro; Künstlerhaus Bethanien, Berlin; Kölnischer Kunstverein, Köln; Badischer Kunstverein, Karlsruhe; Rote Zelle, Munich; Galeria K&S, Berlin; Oberwelt e.V., Stuttgart; Luitpold Lounge, Munchen

Marius Babias s-a nascut in 1962 in Suceava. Din 1974 traieste la Berlin. Este autor de carti, curator, teoretician al artei, jurnalist si critic de arta. Publica la Kunstforum International, Kunst-Bulletin, Afterall, Metropolis M. Profesor de teoria artei la Colegiul Stadel din Frankfurt, Universitatea Linz si la Centrul de arta contemporana Kitakyushu Japonia. In 1996 a primit premiul Carl Einstein pentru critica de arta. Intre 2001-2003 director artistic la Kokerei Zollverein din Essen.

Autor al cartilor Herbstnacht (Berlin 1989) Ich war dabei, als…Interviews 1990-2000 (Frankfurt 2001) si Ware Subjectivitat-Eine Theorie-Nouvelle (Munchen 2002).

Marius Babias este curatorul Bienalei Periferic 7 din Iasi 2005