A SĂRBĂTORI – CEA MAI PLĂCUTĂ OBLIGAȚIE MORALĂ SPECIFIC UMANĂ.

30 DE ANI DE LA INAUGURAREA OFICIALĂ A CENTRULUI DE CULTURĂ „GEORGE APOSTU”

(13-15 decembrie 2020)

Ospitalitatea, credința în divinitatea moștenită pe linie paternă, comemorarea și aniversarea diferitelor momente din istoria familială și comunitară erau îndatoriri sacre pentru antici; fără practica acestor elemente, ce făceau din trecut principalul mecanism de configurare a prezentului, în tipare comportamentale indestructibile și repetitive, dimensiunea umană a oricărui individ ar fi fost anihilată de valul oprobiului comunitar. Lipsite de amploarea și sacralitatea de altădată, o parte dintre aceste obligații s-au păstrat până în zilele noastre, în tipare ce fac trimitere către dimensiunile morală și istorică ale existenței umane contemporane.

În ajunul Sărbătorilor de iarnă, Centrul de Cultură „George Apostu” are bucuria de a-și onora obligațiile morale față de toți prietenii de ieri și de azi, adresându-le acestora invitația de a fi împreună la împlinirea celor 30 de ani de ani de la inaugurarea oficială a instituției; festivitățile acelui început au avut loc între 13 și 15 decembrie 1990, atunci când Centrul Internațional de Cultură și Arte „George Apostu” (denumirea inițială a instituției; n.n.) a organizat o serie de ample activități culturale, condensate într-un program dens și eterogen din care nu au lipsit expozițiile de sculptură, desen și fotografie George Apostu, expoziția de albume de artă (donație a Ambasadei U.R.S.S. la București), expoziția „Sculptură mică ʼ90”, organizată cu sprijinul U.A.P. România (38 de renumiți sculptori participanți), Colocviul Național „Arta traducerii”, Concertul extraordinar susținut de Orchestra Filarmonicii din Bacău, Simpozionul „George Apostu” ș.a.

Iată de ce, în amintirea acelui început, cu ocazia aniversării celor trei decenii de existență, dar și a sărbătoririi celor 86 de ani de la nașterea sculptorului patronim (20 decembrie a.c.), Centrul de Cultură „George Apostu” vă îmbie să primiți, începând cu data de 13 decembrie a.c. și până pe 27 decembrie a.c., tolba noastră plină de cadouri cu miresme cultural-artistice, pregătite special pentru acest moment festiv.

Programul complet al zilelor aniversare (13-27 decembrie 2020), cu producții video realizate de Centru, va putea fi vizionat pe pagina de facebook a Centrului de Cultură „George Apostu”.

SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ!

13 decembrie, ora 18.00 – 15 decembrie, ora 18.00

MEDITAȚIE – expoziție de desen, ceramică, sculptură GEORGE APOSTU

Prezintă: prof. univ. dr. Petru Bejan

15 decembrie, ora 18.00 – 20 decembrie, ora 18.00

SPECTACOLUL CĂRȚII: „DESPRE PLĂCERE – DESPRE CELĂLALT”

Cu: prof. dr. Gheorghe Iorga, soprana Gabriela Iștoc, Cvintetul „Consonanțe” și Geo Popa

20 decembrie, ora 18.00 – 27 decembrie, ora 18.00

CONCERT DE GALĂ ANIVERSAR

CORALA „ARMONIA”, Constanța

Dirijor: arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru

Programul cultural pentru anul 2020 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.

Să ne bucurăm împreună!

SĂRBĂTORI FERICITE, AN NOU ÎMBELȘUGAT!

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău