“Transparenţa măştii“

ARTIST: Iulia Năstase

Vineri, 12 iunie, între orele 19:00-22:00 va avea loc vernisajul expoziţiei Măştile Creaţiei semnată de artista Iulia Năstase. Expoziţia se va desfăşura în cadrul Centrului de Arte şi Evenimente al Palatului Noblesse din Bucureşti, strada Sfinţilor, Nr. 7.

În deschiderea vernisajului vom avea ocazia să ascultăm un recital unic de muzică susţinut pe scena Noblesee, de violonistul Sabin Penea acompaniat la pian de Eliza Gabriela Puchianu. Trăim într-o lume unde oamenii îşi maschează eul, din nevoia de a nu se lăsa descoperiţi în faţa celorlalţi. Alegem să purtăm măşti, iar măştile ajung să denatureze personalităţi.

“Transparenţa măştii“ este numele expoziţiei care ne pune faţă în faţă cu singura mască acceptată de societate, masca pe care arta o creează. Măştile din sticlă pe care le prezintă artista Iulia Năstase nu denaturează valorile artei fiindcă fac parte dintr-un proces purificator, de însufleţire a unor idei creative. Arta este liberă să creeze scenarii iar în acest scenariu, vă puteţi lăsa măştile acasă fiindcă masca artelor nu ascunde ci relevă actul creativ.

Iulia Năstase, artist plastic: ’In general masca este privită ca pe ceva care ascunde adevărul, ca pe un scut care trebuie îndepărtat pentru aţi arăta “adevărata faţă”. În cele din urmă ajungem cu toţii să purtăm “masca “proprie într-o serie de scenarii închipuite ale vieţii. Masca nu poate fi înlăturată, dar poate fi conştientizata. O dată cu conştientizarea vine şi asumarea a ceea ce masca înseamnă pentru noi. Doar aşa putem obţine detaşarea. Această detaşare are ca efect principal liniştea sufletească; Ea vine doar atunci când nu ne mai identificăm cu ceea ce ni se întâmplă, iar ceea ce suntem nu mai este modelat de factori exteriori.’’

AMA: „Ne dorim să reprezentăm şi să  promovăm tinerele talente ale artei contemporane romanesti la o scară cât mai largă pe piaţa de artă. Prin intermediul proiectelor culturale pe care le dezvoltăm în  cadrul agenţiei AMA, ne propunem să aducem arta contemporană cât mai aproape de  ochii publicului iubitor de frumos.”

Iulia Năstase este absolventa a Universităţii Naţionale de Arte secţia Sticla. A expus în 2013 în cadrul festivalului George Enescu instalaţia “Ritmuri de vioară”, urmând ca în 2014 să realizeze trofeele concursului Internaţional George Enescu. Printre alte expoziţii se număra participarea la Salonul sticlei din 2012 şi 2013 şi la expoziţia de arte plastice şi decorative “Viaţa la Curtea Regală” din 2014.

Expoziţia este deschisă şi în dată de 13 iunie între orele 10.00-17.00.

Iulia Năstase