GALERIA NOUA si AKADEMIE SCHLOSS SOLITUDE (Stuttgart) va invita la simpozionul “Sharing Solitude. Introspectie si comunicare in arta contemporana” care se va desfasura in zilele de 4 si 5 APRILIE 2005, la INSTITUTUL GOETHE intre orele 15:00 -19:30 (str. Henri Coanda nr. 22).

Simpozionul va dezbate doua aspecte importante intr-un program de rezidenta artistica: posibilitatea de a oferi artistilor un context necesar evaluarii si meditarii asupra proiectelor personale, dar si oportunitati de comunicare si intilnire cu alti artisti rezidenti sau cu artisti / institutii de pe scena artistica locala.

“Sharing Solitude. Introspectie si comunicare in arta contemporana” va prilejui intilniri si prezentari ale unor artisti, curatori si teoreticieni din domeniul literaturii si artelor vizuale care au beneficiat de rezidente la Stuttgart: Nora Iuga, Nicoleta Esinencu,T.O. Bobe, Frederico Câmara, Stefan Tiron, Calin Dan & Iosif Kiraly – subREAL, Andrei Siclodi, Gabriela Tudor, Cosmin Manolescu, Vlad Nanca si cu Jean-Baptiste Joly, directorul si fondatorul Akademie Schloss Solitude.

Evenimentul este prima etapa dintr-un proiect de cooperare pe termen lung intre Galeria Noua si Akademie Schloss Solitude care din 2006 va include si programul de schimb cultural international Artist in Rezidenta – Bucuresti.

PROGRAMUL simpozionului:

4 aprilie
15.00 Aurora Kiraly – curator Galeria Noua
Prezentarea invitatilor simpozionului. Introducere in contextul socio-cultural, incercari anterioare de a crea la Bucuresti o rezidenta
artistica si conceptul Artist in Rezidenta Bucuresti
15.20 Jean-Baptiste Joly (director Akademie Schloss Solitude)
Prezentare generala Akademie Schloss Solitude / Schimbar in modurile de operare ale tinerilor artisti
16.30 Frederico Câmara – Info-session despre programe de rezidenta
16:30 pauza cafea
17.30 Interventii ale artistilor si managerilor culturali romani care au beneficiat de rezidente internationale sau au incercat sa implementeze proiecte de acest tip: Gabriela Tudor (manager cultural – director Programul Cultural Elvetian in România), Cosmin Manolescu (coregraf/dansator), Vlad Nanca (artist vizual)

5 aprilie
15.00 Nora Iuga, scriitoare, Bucuresti – prezentare / lectura de text
15.30 T.O.Bobe, scriitor, Bucuressti – Afara din paranteza
16.00 Nicoleta Essinencu, scriitoare, Chisinau – Fuck you, Eu.ro.Pa!
16.00 – 16.15 pauza cafea
16.15 subREAL (Calin Dan & Iosif Kiraly) artisti vizuali, Amsterdam/Bucuresti – Serving Art
16.45 Stefan Tiron, curator / teoretician – Neuronii Stuttgart-ului: link-urile necesare
17.15 Andrei Siclodi, curator Kunstlerhaus Buchsenhausen – Rezidentele internationale vs. comunitatile artistice locale? Despre relatiile potentiale dintre doua lumi aparent diferite.
17.45 pauza cafea
18.00 Masa rotunda
Participanti: Jean-Baptiste Joly, T.O.Bobe, Frederico Câmara, Iosif Kiraly, Nora Iuga, Gabriela Tudor. Moderator: Calin Dan
————————
Galeria Noua
www.galerianoua.ro
Pentru informatii contact: Erika Olea 0723 172 850 / [email protected]