Echipa fonduri-structurale.ro, liderul in informare si consultanta privind finantarile nerambursabile de 14 ani, lanseaza consolid8 – prima platforma de crowdfunding prin recompense dedicata finantarii start-up-urilor sociale si celor din industriile creative din Romania.

Initiativa vine in ajutorul celor care au nevoie cel mai mult in aceasta perioada de surse alternative de finantare, oferindu-le un instrument gratuit, in primele 6 luni, prin care isi pot dezvolta proiectele cu ajutorul direct al comunitatii lor.

„Lucram de 14 ani cu antreprenorii, iar anul acesta ne-am dat seama ca acum, mai mult ca oricand, proiectele si business-urile la inceput de drum au nevoie de sustinerea noastra, a tuturor. Experienta in domeniul fondurilor nerambursabile ne-a ajutat sa cream de la 0, in cateva luni, o platforma de crowdfunding pentru antreprenorii sociali si cei din industriile creative. Prin consolid8, pe langa descoperirea de proiecte inovatoare si cu viziune care au nevoie de sustinere, dorim sa atragem atentia asupra rolului important pe care il putem avea noi toti, atat companiile si cat si persoanele fizice, in dezvoltarea afacerilor care aduc un impact social pozitiv in comunitate”, a declarat Dragos Jaliu, co-fondatorul consolid8.

Orice antreprenor social sau din industriile creative poate derula campanii de finantare pe consolid8, daca ideea sa de afaceri genereaza valoare pentru comunitate. Proiectele care respecta criteriile de eligibilitate vor primi consultanta si suport de la echipa fonduri-structurale.ro si de la experti in domeniu, facilitandu-le inscrierea pe platforma si ajutand la promovarea campaniilor.

Pe platforma se vor derula intre 2 si 5 campanii de crowdfunding simultan, inscrierea si promovarea acestora pe platforma vor fi gratuite, pana la finalul lunii mai 2021, iar sustinatorii au la dispozitie mai multe recompense de diverse valori din care pot alege, in schimbul contributiei la finantarea proiectelor. Ulterior, daca campania va strange suma ceruta, beneficiarul campaniei va primi direct suma in contul sau, prin parteneriatul cu platforma de plati online Stripe, iar sustinatorii vor primi produsele sau serviciile pentru care au optat, direct de la acesta.

In acest moment, pe platforma exista doua campanii. Una dintre ele este initiata de Moara de hartie, echipa care creat la Comana, in apropiere de Bucuresti, 10 ateliere prin care promoveaza mestesugurile traditionale romanesti, precum realizarea de hartie de mana, legatorie de carte si tiparul manual. Initiatorii si-au propus sa completeze Ansamblul Moara de hartie – Satul mestesugurilor – prin deschiderea unei bucatarii care foloseste ingrediente de sezon de la producatori locali.

A doua campanie apartine lui Andrei Lasc, tanarul care aduce poezia in viata prietenilor sai de pe platforma online Facebook. Prin campania de crowdfunding pe platforma consolid8, Andrei doreste sa stranga banii necesari pentru a-si lansa a doua carte la care lucreaza de mai multi ani, numita simplu, Poevie.   

Persoanele care vor sa isi inscrie ideea de afaceri pe platforma sau vor sa sustina proiectele care deruleaza campanii de finantare, o pot face pe site-ul www.consolid8.ro, urmarind pasii din ghidul aplicantului si cel al sustinatorului.

Partenerii strategici ai proiectului sunt Ashoka Romania, Avaelgo, Firon Bar-Nir, Galeriu & Partners PR, Nod Makerspace, Social Innovation Solutions, Start-up.ro, WII.

Parteneri media: Bursa, IQads, SMARK, Spotmedia, Viitorul Romaniei.

Despre

consolid8 este platforma de crowdfunding pentru antreprenorii sociali si cei din industriile creative, o initiativa a echipei fonduri-structurale.ro. Pentru mai multe informatii, vizitati-ne online la www.consolid8.ro sau urmariti-ne pe: https://www.facebook.com/consolid8.ro.

fonduri-structurale.ro reprezinta o echipa de oameni dedicati performantei, care din 2007 ofera un pachet de servicii complet privind implementarea finantarilor nerambursabile in Romania. In ultimii 6 ani, am obtinut finantare europeana pentru infiintarea a 9 acceleratoare de afaceri si a peste 230 afaceri pentru care am furnizat servicii integrate de formare, mentorat si monitorizare.