Subscribe la canalul nostru: https://www.youtube.com/channel/UC_-5S0O8VQ_7Kc9YcbFYvqg?
Facebook: https://www.facebook.com/modernism.ro
Twitter: https://twitter.com/modernismro

Recunoștința noastră pentru Mugur Călinescu pentru actul său de CURAJ, REZISTENŢĂ, MATURITATE DEMOCRATICĂ, ONOARE ŞI UN ALT FEL DE A SE OPUNE FORMELOR DE EXPRESIE TOTALITARĂ

Mulțumiri pentru realizarea documentară a acestui material lui Cristina Anisescu, şef Serviciu Programe Educaţionale, Direcţia Cercetare, Expoziţii, Publicaţii şi coordonator al Centrului de Istorie Orală, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. lui Cristi Farcaș, grafică, montaj, interpretare voce, editare și post-producție video și Doru Ionescu, interpretare voce.

Putem, la 30 de ani de la căderea comunismului în România, observa fenomenele socio-culturale care au legătură cu acesta. Comunismul este privit polarizat, fie cu o nostalgie care vine cu suprapunerea acestuia peste anii tinereții, cu un aer de vintage cool, fie cu o ură și patimă. Condamnat oficial în România în 2006 ca sistem ilegitim și criminal, comunismul a lăsat în istorie urme traumatice care sunt încă departe de se fi încheiat atât ca și studiu, cercetare cât și ca efecte.

O zonă explorată cu mai multă căldură rămâne viața domestică, privată din perioada comunistă, a unor generații care aveau foarte multe lucruri în comun, de la obiceiuri sociale create datorate aceleași lipsuri dar și accesul la activități și produse de consum similare.

Proiectul „Comunismul pe înțelesul corporatiștilor” se adresează atât generațiilor decrețeilor (Șoimii Patriei, Pionierii, sau UTC-iștii de ieri), în prezent la aniversarea jubileului, dar și generațiilor ulterioare născute sau nu în comunism.

mai multe aici: https://www.postmodernism.ro/comunismul-pe-intelesul-corporatistilor/

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.