Expoziția de acuarelă “Pepenele pe Glob” poate fi văzută până pe 30 septembrie 2020, în curtea Casei Rațiu, La Papion, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 1, Turda, județul Cluj.

Artistul Lucian Muntean expune o serie de 17 lucrări pictate în acuarelă

Organizatori: Mircea Roșca & Mihaela-Ionela Bobar

Perioada: 29 august – 30 septembrie 2020

Locuri celebre precum Marele Zid Chinezesc, Opera din Sydney, Piramidele din Egipt, Turnurile din Dubai, Poarta Torii din Japonia, Kremlinul din Moscova, Rusia, Colosseum din Roma, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului și Catedrala Mântuirii Neamului din București, Turnul din Pisa sau Turnul Eiffel din Paris, Franța, dar și Cheile Turzii pot fi regăsite în cele 17 acuarele, pictate în 2019-2020. O parte dintre ele au fost expuse în 2019 la București, iar acum ajung la Turda, găzduite de Casa Rațiu.

Ca urmare a pandemiei și a numeroaselor restricții impuse, planurile de vacanță sunt încurcate și nesigure. Încep concediile, dar oare unde putem pleca? Toate acestea pot induce îngrijorări, chiar stresul. Pentru a evita astfel de neplăceri vă propunem această expoziție ca un fel de terapie prin artă și creativitate.” Lucian Muntean.

Participanții la vernisajul expoziției au avut ocazia să ia parte la un workshop de pictură & sculptură în pepene. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 29 septembrie în intervalul orar 17-20, La Papion, într-o ambianță relaxantă, dar extrem de creativă, în superba curte a Casei Rațiu, din centrul Turzii.

*

Galerie foto de la workshop-ul de acuarelă.

Credit foto Marius Romilă

*

Workshop-ul a durat până pe înserate, în atmosfera aurie de august, din curtea cu foișor a Casei Rațiu. Participanții au degustat felii delicioase de pepeni, dar au și pictat de zor, până la lăsarea întunericului. Jurnaliști, artiști, amici, foști colegi, localnici, dar și vizitatori din Cluj, oameni de toate vârstele au petrecut câteva ore agreabile.

Galerie foto de la workshop-ul de acuarelă.

Credit foto Simion Sebastian

partener media: Modernism.ro

www.LaPapion.ro & www.lucianmuntean.ro