Muzeul Național Cotroceni aniversează 29 de ani de existență în spațiul cultural românesc.

Înființat în anul 1991, prin Hotărârea Guvernului României nr. 478 din 10 iulie 1991, ca instituție de reprezentare și importanță națională, Muzeul Național Cotroceni s-a definit și dezvoltat prin cele două coordonate esențiale ale sale: spațiu memorial – fostul Palat regal Cotroceni și promotor al artei decorative românești.

Fidel misiunii sale de promovarea a culturii și de sprijinire a tinerilor artiști, Muzeul Național Cotroceni dedică aniversarea din acest an, elevilor talentați care au participat la concursul Cotroceni Creativ Junior, prezentându-le lucrările prin intermediul unei expoziții online. Competiția, lansată pe 18 mai, a urmărit valorificarea patrimoniului muzeului prin intermediul unor lucrări de arte vizuale. Procesul de evaluare a celor 34 de lucrări înscrise a reprezentat o provocare pentru juriu, care a apreciat originalitatea și creativitatea aplicațiilor propuse.

Cei șapte câștigători desemnați de juriu sunt:

  1. Camelia BĂNICĂ, Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Buzău – Principele Ferdinand și Principesa Maria;
  2. David ALEXANDRU, Liceul Teoretic „Miron Costin”, Iași – Luptă din Primul Război Mondial;
  3. Alexandru PENTILIE, Liceul de Arte “George Georgescu”, Tulcea – Holul de onoare;
  4. Maria SCUTARU, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Iași – Din pământ ne naștem;
  5. Denisa UNGUREANU, Colegiul Național de Arte „George Apostu”, Bacău – Dormitorul Regal;
  6. Delia-Mihaela LEONTE, Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Buzău – Regele Carol I;
  7. Rebeca Maria ȘERBĂNESCU, Colegiul de Arte „Carmen Sylva”, Ploiești – Personalități de la Cotroceni.

Expoziția, care reunește lucrările câștigătoare, precum și lucrările incluse în secțiunea Artiști de urmărit, poate fi vizionată pe site-ul oficial www.muzeulcotroceni.ro, în secțiunea PROIECTE/COTROCENI CREATIV JUNIOR şi pe pagina de Facebook a Muzeului Național Cotroceni.

Cu această ocazie, mulțumim tuturor colaboratorilor și partenerilor media ai Muzeului Național Cotroceni, care sunt alături de noi și contribuie la succesul evenimentelor organizate de muzeu și nu în ultimul rând, vizitatorilor noștri.

Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Bucureşti FM, Rador, Agenţia Naţională de Presă Agerpres, TVR, HYPTV, Modernism,  Historia, Radio Trinitas, Revista Timpul, Ziare.com, Amos News, SeeBucharest.