Expoziția de pictură “Privind spre Iberoamerica“, deschisă la Muzeul Județean Teleorman este rodul colaborării de mai mulți ani între instituția amintită, Goyart Internațional (galerie de artă spaniolă) și Asociația Centro Pro Arte Alexandria. Colaborarea s-a materializat prin introducerea Muzeului Județean în Turneele anuale ale Goyart în lume (Europa, America Latină, SUA, Nordul Africii).

Trebuie menționat că la fiecare expoziție în cadrul aceluiași turneu artiștii nu sunt aceeași. Acum, în expoziția “Mirada a Iberoamerica” ( Privind spre Iberoamerica) sunt prezenți artiști plastici din: Spania, Mexic, Columbia, Ecuador, Uruguay și Venezuela; în total sunt 45 de artiști cu 46 de lucrări în tehnici și teme diferite: de la vechea și mereu actuala tehnică a picturii în ulei, la acrilic, gravură, acvaforte, colaj, ceramică și tonurile laviului; temele sunt diferite, de la lucrare la lucrare: natură statică, peisaj, pictură urbană, nud, portret, decorativ, compoziții abstracte. Expoziția “Privind spre Iberoamerica”, prin numărul mare de artiști și tablouri ne exemplifică o bună parte a artei contemporane internaționale.

De obicei, la fiecare expoziție organizată la Alexandria participa și un grup dintre artiștii expozanți. De această dată, datorită pandemiei, nu au putut fi prezenți artiștii, nici domnul Gorgonio Sanjuan, reprezentantul Goyart, unul dintre cei mai mari susținători și promotori ai artei românești peste hotare, un adevărat ambasador cultural al Romaniei.

Imagini de la vernisaj se pot vedea aici