Asociația ArtCrowd – Artiști în educație lansează proiectul ”Club ȚOMAPAN”, ce se va desfășura în lunile iulie-septembrie 2020 printr-o serie de activități educaționale și artistice în școli în proximitatea Bucureștiului și la Muzeul Național de Artă Contemporană.

Proiectul de față își propune să familiarizeze elevii din mediul rural, din ciclurile primare și gimnaziale cu noțiuni de istoria artelor vizuale și tehnici de lucru contemporane și istorice în sfera artei contemporane prin implementarea unui curs  conceput și testat de echipa ArtCrowd prin intermediul a 3 școli de vară în 3 comunități rurale. De asemenea proiectul își propune să testeze receptarea sa în școli precum și sustenabilitatea și scalabilitatea pe termen lung în satele din România.

           

În acest scop vom organiza trei evenimente:

  • Școala de Vară Club ȚOMAPAN- Istoria și practica artei pentru copii , între 6- 15 iulie 2020. 45 de elevi vor participa la activitățile propuse de pedagogii ArtCrowd și vor parcurge momente importante din istoria artei în mod practic și ludic.
  • Vizita ghidată la Muzeul Național de Artă Contemporană, în care aceeași elevi vor putea completa cunoștințele de istoria artei prin parcurgerea câtorva momente importante din istoria artei contemporane românești în expoziția permanentă ”Văzând istoria-1947-2007” și participând la un atelier conceput special pentru vârstele și preocupările lor.
  • În luna septembrie se va vernisa și expozițiaClub ȚOMAPAN în cele trei școli partenere în proiect, ocazie cu care colegii și profesorii participanților se vor familiariza cu activitățile proiectului și vor împărtăși impresii și idei pentru viitor. Urmăriți întregul proiect pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Back-to-the-Future-Design-romanesc-la-intersectie-112959097145060/?modal=admin_todo_tour  și pe pagina noastră artcrowd.eu

 

Precizăm că Asociația ArtCrowd – Artiști în educație, alături de partenerii săi vor lua toate măsurile conform legislației în vigoare pentru ca întregul proiect să se desfășoare în cele mai bune condiții de siguranță și igienă, în situația actuală COVID-19.

Parteneri: Școala Gimnazială Potlogi, jud. Dâmbovița, Școala Gimnazială Pitaru,  jud. Dâmbovița, Școala  Gimnazială Nr. 1 Gălbinași, jud. Călărași, Asociația  TFR Alumni – EduConect,

Muzeul Național de Artă Contemporană/MNAC.

Parteneri media: Culturaineducatie.ro, Modernism.ro

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.