Galeria LABORNA vă invită marți 30 iunie 2020, între orele 16:00-21:00, la vernisajul expoziției
CRISTINA GARABEȚANU – OMNIPOTENT .
Galeria LABORNA înregistrează desfășurarea lunară profesională a demersului artistic individual. Evenimentele pentru public, numite BORNE, conservă ceea ce face artistul/ colecționarul în mod normal, într-o perioadă fixă de timp, cu intenția de a prezenta o arhivă completă și complexă, mai mult decât ceea ce ar presupune o “expoziție”.
Începând cu anul 2018, am început seria Bornelor individuale, axate pe o viziune singulară.
CRISTINA GARABEȚANU este interesată de zona dintre ființă, nevăzut și transpunerea acestora în lumea fizică, în fenomen. Proiectul Omnipotent reprezintă un aspect al naturii în mișcare, în care sunt prezentate forme variate de confruntare, anduranță și evoluție, sub diferite stări, toate având rădăcini de potente reconfigurări. Cu un contur sau spațiu liber, natural sau controlat, factorii ce determină mișcarea spre o nouă formă sunt un fenomen necesar. Ca o paralelă între forța interioară și forța naturii, se propune potențarea unei noi autoreprezentări.
Expoziția este deschisă în perioada 30 iunie-30 iulie, programul de vizitare al galeriei fiind: miercuri – sâmbătă, 16.00-20:00. (în afara orelor menționate anterior expoziția poate fi vizitată cu programare la numărul de telefon 0758837488 ).
Datorită normelor de siguranță impuse de autorități este necesară purtarea măștii în spațiul expozițional al galeriei, precum și arespectarea normelor de distanțare, iar galeria va pune la dispoziția vizitatorilor soluții de dezinfectare (Regulile stabilite de autorități se regăsesc în ordinul de ministru 2855 din 15.05.2020). Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag.
Contact: 0758837488
Galeria LABORNA a fost fondată în anul 2013, la inițiativa lui Ciprian Paleologu. Echipa actuală este formată din: Cristina Garabețanu, Ciprian Paleologu, Naiana Vatavu. Galeria a construit pentru tineri artiști un spațiu distinct: SCARA.
Publicul este obișnuit cu varianta “epurată” atât a vizunii artistului cât și a colecționarului, filtrată prin concept expozițional, proiect studiat, reformulat și “împachetat” în forma “vizionabil-spectaculoasă”, muzeu, colecții vechi etc. Accesul în laboratorul artistului sau al colecționarului este rar, perspectiva completă în care se construiește viziunea sa fiind de cele mai multe ori dificil de urmărit.
De aceea putem spune că Galeria LABORNA este de fapt un contor: creație și colecție în timp real.
Parteneri: Crama Oprișor, Modernism.ro


Recent Comments