T3XT1L

4 martie 2020, ora 18.30

La Cave – Institutul Francez Cluj-Napoca (str. I.I.C. Brătianu, nr. 22)

Institutul Francez din Cluj-Napoca deschide Luna Francofoniei cu o expoziție alb-negru ce explorează, în cheie contemporană, un material ancestral: lâna.

Comună și abundentă ca materie primă, lâna devine prețioasă și rafinată odată prelucrată. Prin lucrările lor de mari dimensiuni. studenţi şi absolvenţi ai secţiei de Arte textile – Design textil din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca atrag atenția asupra lânii ca obiect artistic. Expoziția pune în valoare versatilitatea lânii, abordând noțiunea de amprentă, fie că e vorba de o amprentă umană, vegetală sau tehnologică.

Lâna, în nuanțele sale naturale, este prelucrată printr-un dialog surprinzător între tehnicile tradiţionale şi cele moderne. Baza se realizează prin împâslirea manuală a lânii cu apă și săpun peste care se intervine cu acul de împâslit și, prin mii de împunsături, se creează, astfel, detaliile contrastante ale lucrării.

Creațiile au fost realizate în cadrul atelierelor universităţii, sub îndrumarea  cadrelor didactice: prof. univ. dr. Liliana Moraru, conf. univ. dr. Anca Pintilie, lect. univ. dr. Livia Petrescu, asist. univ. drd. Axenia Roşca, laborant universitar Vlad Bulgăr.

Expozitia poate fi vizitat pana in data de 17 martie 2020.
Program de vizitare: luni – vineri 10.00 – 17.00

Proiect #LaCave2020 – realizat cu sprijinul generos al companiei Distral