MUZEUL NAȚIONAL AL HĂRȚILOR ȘI CĂRȚII VECHI în colaborare cu BLUE HILL ART & CULTURAL CENTER are onoarea de a vă invita la EXPOZIȚIA „O SELECȚIE DE GRAVORI AMERICANI CONTEMPORANI”.

EXPOZIȚIA ESTE DESCHISĂ PÂNĂ PE 3 SEPTEMBRIE 2017 și prezintă 33 de lucrări de gravură a 11 artişti americani: James Reed, Alexandra Eckhardt, Joel Beckwith, Ann Chernow, Andre Junget, Ben Ferguson, Dale Bradley, Joanna Dickey, Lyell Castonguay, Nomi Silverman, Andrew Murdoch. 

TEHNICILE CONTEMPORANE DE GRAVURĂ le oferă artiştilor nebănuite posibilităţi de a folosi materialele şi procesele de gravură, de la cele tradiţionale şi până la gravura digitală şi la imaginile realizate pe computer. 

Lucrările artiştilor americani aduc în atenţia publicului diferite tehnici de gravură, precum XILOGRAVURA, LITOGRAFIA ŞI ACVAFORTE.

Fiecare proces de gravură presupune un set de variabile şi probleme care trebuie rezolvate. GRAVURA este un procedeu prin care se creează multipli, iar artistul se exprimă prin intermediul materialului pe care urmează să realizeze lucrarea. 

În cazul litografiei, adâncimea imaginii merge dincolo de linia desenată. 
Când lucrează cu placa de metal, artistul trebuie să dea dovadă de o tehnică ireproşabilă pentru a realiza un PRINT DE CALITATE. 
Placa de lemn îi permite să experimenteze cu materia. 

Astfel, opera finală este o combinaţie între „sufletul artistului” şi talentul şi măiestria de care acesta dă dovadă. 

Curatori: Silvia Suciu | Barbara Sussman

Biletul de acces în muzeu include și vizitarea expoziției temporare.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

str.Londra nr.39 sector 1 – Bucuresti