WASP Studios lansează un apel pentru programul de rezidențe artistice WASP 2020, ce are ca scop susținerea producției și prezentarea de noi proiecte multidisciplinare ce pun în discuție teme actuale ale societății contemporane și care activează noi teritorii de experiment și dialog artistic.

Apelul, lansat în 24 februarie 2020 este adresat artiștilor români ce activează în zona de dans, teatru, muzică, arte vizuale, film, new-media și are termen data de 10 martie 2020.

Rezidențele artistice se vor desfășura la WASP Working Art Space and Production, în perioada
15 martie – 30 mai 2020, cu o durată de 3 săptămâni, la finalul cărora vor avea loc prezentări publice. WASP Studios va asigura comunicarea și promovarea proiectului, precum și suportul tehnic și administrativ.

Dosarul de aplicație va conține o scurtă biografie, CV și informații despre proiectele realizate anterior – fotografii, articole, link-uri video; o descriere de maxim două pagini a proiectului artistic propus, sau alte informații relevante pentru proiect, schițe, documentări, fotografii etc.

Artiștii interesați sunt rugați să transmită documentele la adresa de email: [email protected] până la data de 10 martie 2020, cu mențiunea Aplicație Rezidențe WASP 2020.

Spațiul independent WASP – Working Art Space and Production a fost deschis în septembrie 2012, într-o hală industrială dezafectată din fabrica Flaros, situată în zona Timpuri Noi, ce a fost complet renovată, și transformată într-un spațiu modern de producție, educație și cercetare artistică, alcătuit din două studio-uri (White box si Black box), un spațiu dedicat expozițiilor, un Media Lab și un Lounge Area. Cele două studio-uri sunt dotate și amenajate pentru spectacole și performance-uri, instalații, proiecte new-media și proiecții de film.

În activitatea sa, WASP Studios cooperează la nivel local, național și internațional, dezvoltă parteneriate strategice prin care susține producția și promovarea artelor contemporane, organizează și găzduiește rezidențe, ateliere, dezbateri, producții și prezentări. Direcțiile de activitate includ dansul contemporan și performance-ul, colaborările trans-disciplinare în domeniul artelor vizuale, film, teatru, muzică, multimedia, precum și deschiderea spre alte zone de cunoaștere puse in relație cu arta contemporană.

eXplore festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival, Bienala de Fotografie Contemporană, International Experimental Engraving Biennial, Platforma X, Foreign Bodies, Life Long Burning, Visualizing the Sound, Performance, Architecture and Landscape, sunt câteva dintre cele mai importante evenimente organizate și găzduite la WASP.

WASP – Working Art Space and Production găzduiește birourile celor două organizații ce își desfășoară activitatea în spațiile sale, Asociația 4Culture și WASP Studios.
 
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă