UTMOST GOOD NEGLIGENCE/ Iulian Cristea

Arthalle Gallery are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziţiei “UTMOST GOOD NEGLIGENCE” cu lucrări semnate Iulian Cristea. Artistul va fi prezent.
Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 7 februarie 2020, între 19.00 şi 21.00, la Arthalle Gallery, str. General Constantin Budişteanu nr. 10, sector 1, 010774, Bucureşti, România.

Perioada: 7 februarie 2020 – 26 februarie 2020.

Se spune că singurul lucru care nu se schimbă este schimbarea. Putem fi ținuți in loc de lucruri din trecut, de oameni, de momente, de planuri viitoare sau de visuri ale prezentului, dar de fapt înotăm prin valurile prezentului, nu fără paradoxul tăriei și fragilității care ne însoțește viețile.

Primul solo-show al lui Iulian Cristea propune o neîncetată căutare in joacă a rădăcinilor și surselor, a abundenței de forme, culori, stări si idei ce hrănesc și asigura o creștere artistică bogată. Artistul nu caută o singura sursă de explorare, le caută pe toate: cuvinte, idei, experiențe, amintiri care sunt mixate la intersecția trecutului, prezentului și viitorului prin abstracțiuni, remixuri figurative și corpuri interstelare.

Cristea este într-o căutare constantă a celei mai puțin conștiente surse de inspirație, pendulând intuitiv între inarticulat și articulat, simetrie și asimetrie, plastic cald colorat îndrăzneț și piatră rece, metal si lemn, aspecte dure și ușoare, dinamic și static, opac și transparent, senzorial și intuitiv, văzut și nevăzut, sofisticat și brut, bizar și familiar, biomorfic și ortogonal, cerc și linie dreaptă, abstract și figurativ, natural și artificial.

In desen, sculptură și pictură, Iulian Cristea ia trecutul si îl transforma cu umor în prezent și viitor într-un dinamism versatil al planurilor ritmate. Maxima indiferență devine astfel la raison de créer a artistului. (Curator Diana Andrei)