20 de minute de celebritate

E.S. Cristian Leon Țurcanu

Ascultă aici 

Anterior începerii mandatului Cristian Leon Țurcanu a deținut funcția de director general pentru comunicare, diplomaţie publică şi cultură, coordonând activitatea de comunicare publică a Ministerului Afacerilor Externe, ansamblul relaţiilor bilaterale în domeniul culturii, educaţiei şi ştiinţei, precum şi acţiunile de diplomaţie publică.

În cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a mai ocupat funcţia de director adjunct, respectiv director al Direcţiei Europa de Est şi Asia Centrală, fiind responsabil de ansamblul relaţiilor bilaterale cu statele din această zonă geografică. Pe parcursul activităţii sale în MAE a mai lucrat în calitate de consilier pentru afaceri regionale și politici de securitate al ministrului afacerilor externe, precum și în cadrul Departamentului pentru Organizarea Summit-ului NATO şi Direcţia Implementare Programe Schengen.

Cristian-Leon Țurcanu a fost adjunctul ambasadorului României în Republica Moldova, în perioada 2014-2015. Între anii 2008-2012 a activat în cadrul Ambasadei României din Statele Unite ale Americii, iar în perioada 2003-2008, în cadrul Ambasadei României din Republica Federală Germania.

Cristian-Leon Țurcanu este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din anul 2003. A absolvit cursurile Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. 

///

„20 de minute de celebritate”, un parteneriat între Radio România Internațional și Modernism.ro început în 2012, este o emisiune despre românii care au descoperit cum să pună în aplicare ideile lor creative și care acum ne vorbesc despre rezultatele lor.