Laurian Bardos/Sintax  a expus o instalatie perfomativ audiovizuala intr-un live performace, in cadrul evenimentul conceput de Patricia Teodorescu, joi 18.12.2014 la Departamentului de Sculptura a UNA Bucuresti. Atunci s-a desfasurat TBA @ Time Factory#10, initiat si coordonat de Csapo Reka Dup.

Inca din timpul facultatii de psihologie medicala (Titu Maiorescu din Bucuresti), Bardos Laurian (syntax) a fost influentat de studiul perceptiei si al teoriei gestalturilor care conecta forma spatiala (geometrica) de forma temporala (melodie-sunet) afirmand prioritatea intregului asupra partilor. Incepe sa studieze aspectele sinestezice ale perceptiei si este preocupat de a gasi un limbaj plastic multidimensional direct si epurat formal indreptandu-si efortul catre studiul limbajelor trans-vizuale si non alfabetice, cautand cai de decodare-transcodare dincolo de limbajul natural.
In 2007 incepe sa fie lucreze cu sunete si inregistreaza diverse erori de semnal ale computerului incercand sa le articuleze in compozitii pe baza unor algoritmi sculpturali cautand sa construiasca “non-visible sculptures” perioada care va face trecerea la zona muzicii electronice.
In paralel este preocupat de studiul accidentului si de flozofia accidentului controlat , fiind influentat in picturile din acea perioada (2002-2006) de inregistrare tensiunii spirituale si fizice a autorului in momentul confruntarii cu mediul de exprimare.
In (2005-2007) lucreaza ça designer de bijuterii pentru o firma romano – cipriota

Intre (2006 -2011) lucreaza ca art director si grafic designer la mai multe companii.

In august 2010 este publicata in revista de arta “La Plic” instalatia “Transmutation project”.

in 2009 sub pseudonimul Syntax incepe colaborarea cu Diana Dulgheru (Minim) studiind relatia sunet-imagine .

In 2011 instalatie multimedia cu Carmen Secareanu si Diana Dulgheru(Spektra) la Muzeul de Arta Contemporana Bucuresti.

In 2012 incepe colaborarea cu editura Herald ca si designer-director

In 2013 in proiectul alaturi de Minim Acoustic Object, instalatia performativa : Vertical White – Studioarte Artistrunspace gallery

In 2013 apare in revista Zwart Magazin lucrarea “Encrypt”

2013 se lanseaza Vertical White album on bandcamp la labelul italian Manyfeetunder.

2014 incepe colaborarea cu 2 labeluri de muzica experimentala (Yatra Arts – Canada si Krux Germania)

https://www.youtube.com/watch?v=0aiB9o9SBTo

a0066359400_10