„20 de minute de celebritate”, Corina Suteu, februarie 2014

Ascultă mai jos:

Corina Suteu_foto credit Oana Radu

Corina Suteu_foto credit Oana Radu

Corina Șuteu a debutat în calitate de critic teatral la 24 de ani în revista Teatrul, unde va deveni mai târziu redactor. În 1991, devine director al UNITER şi în 1993, al Theatrum Mundi (astăzi Metropolis). Doi ani mai târziu pleacă în Franţa ca director al Masterului European în Management cultural al  Şcolii de comerţ din Dijon şi fondează masteratul ECUMEST. Începe o cu totul altă meserie, cea de formator, de specialist în politici culturale, management cultural şi cooperare culturală. În 1998 fondează asociaţia ECUMEST, specializată în profesionalizarea sectorului cultural din Europa Centrală. Locuind în Franța până în 2005, dezvoltă o bogată carieră internaţională de expertiză şi formare în management şi politici culturale comparate. Între 2006 şi 2012 este director al Institutului Cultural Român din New York.

În toamna lui 2012 privatizează sezonul românesc de film de la Lincoln Center, ”Making Waves”, şi fondează, împreună cu Mihai Chirilov şi Oana Radu, asociaţia ‘FILM etc’ şi platforma “Romanian Film Initiative”.

Corina Șuteu a publicat numeroase studii şi rapoarte  şi,  în calitate de co-editor, volumul “Arts, Politics and Change. Participative Cultural Policymaking în South East Europe” (Boekmanstudies, Amsterdam, 2005). Ea  este autorul cărţii  “Another Brick în the Wall, a Critical Overview of Cultural Management în Europe” (Boekmanstudies, Amsterdam, 2006). Programul “Policies for culture”, derulat de Asociaţia ECUMEST cu sprijinul Fundaţiei Culturale Europene, a sprijinit direct 20 de proiecte în Sud-Estul Europei și a contribuit la documentarea, analiza şi democratizarea politicilor culturale din regiune.

„20 de minute de celebritate”, un parteneriat între Radio România Internațional și Modernism.ro, este o emisiune lunară despre românii care au descoperit cum să pună în aplicare ideile lor creative și care acum ne vorbesc despre rezultatele lor.