La data de 02 Decembrie 2019 a avut loc vernisajul expozitiei comemorative ‘Balada in Decembrie’, dedicata sculptorului Mihai Borodi, la ‘Maison des Association’, in Saint Appolinaire, Dijon, Franta, orasul adoptiv al lui Mihai, unde acesta s-a stabilit in urma cu 15 ani si unde a realizat sculpturile monumentale Speranta, Dialoguri Intime si Bustul abatelui Pierre. Expozitia, organizata de primaria Saint Appolinaire, include operele artistului, obiecte de sculptura mica, desene, schite, portrete precum si machete ale sculpturilor monumentale.


Din partea familiei, as dori sa multumesc domnului primar Jean Francois DODET, domnului viceprimar Rémi DELATTE, precum si d-nei Nicole LAMAILLE, artist plastic si prieten al lui Mihai, pentru invitatie, pentru primirea exemplara si pentru organizarea impecabila a expozitiei dar mai ales pentru afectiunea si prietenia acordate lui Mihai, in timpul in care acesta a fost printre noi, exemplificata si prin acest gest de recunoastere si apreciere dupa trecerea in eternitate a artistului in urma cu 6 luni.
Nu in ultimul rand, adresez multumiri numerosilor participanti la vernisaj, pentru care Mihai a fost un prieten, sau o intalnire intamplatoare care le-a luminat pentru o clipa viata cu rasul sau puternic iradiind energie si cu sclipirea amuzata din ochi. Sunt sigur ca, privind inapoi, Mihai ar fi multumit cu ce a realizat, poate cu singurul regret ca nu a reusit sa finalizeze tot ce si-a propus.
A fost un om non conformist si principial in acelasi timp si, in aceasta dualitate dedicat fiind artei sale, un exemplu pentru multi, despre cum se traieste cu pasiune viata si despre imperativul distilarii esentialului si gasirii caii personale. Pentru mine, nu este alta invatatura mai mare, primita de la unchiul meu, pentru care ii multumesc.